banner2
banner34

Üzerimizdeki kara lekeyi temizlesinler!

Lefkoşa Taksiciler Birliği Asbaşkanı Menteş Öztürk, kaçak, korsan ve turistlik izinli araçların yaptığı kötü ve haksız taşımacılığın bedelini, mesleğini hakkı ile tüm yasal mevzuatlara uygun yapan taksicilerin ödediğini vurguladı.

 Üzerimizdeki kara lekeyi temizlesinler!
banner45

Lefkoşa Taksiciler Birliği Asbaşkanı Menteş Öztürk, verilen turistlik izinlerin denetimsiz ve gelişigüzel dağıtıldığına vurgu yaparak, birçok aracın taksicilik görevi yaptığını söyledi. Öztürk, kaçak, korsan taşımacılık yapanların işini hakkı ile yapanların ekmeğini elinden aldığına vurgu yaptı.

 

T izinlerinin devlet dairelerinde çalışanlar, polisler ve daha birçok benzer sektörde olan ve taksicilikle alakası olmayan kişilere verildiği gerçeğinin de ortada olduğuna dikkat çeken Öztürk, bu gibi ayrıcalıklarla dörder beşer verilen izinlerin bugün gerçek taksicilerin işini yapamaz hale getirdiğini vurguladı.

 

Öztürk, “Devlet dairesinde çalışan bir şahsın oğlu daha 20 yaşında 4 tane izin alınmış adına. Bu söylediklerimi ben ispat da ederim. Peki bu işi gerçekten vergisini ödeyerek, işini yaparak sürdürmeye çalışan taksiciler ne yapacak?” diye sordu.

 

Öztürk, “Taksiciliği bitirdiler maalesef. Polise de gittik, taksicilerin denetlenmesini istedik, ne yaptığı belli olmayan kaçak taksicilerin yaptığı yanlışların bedelini bu işi hakkı ile yapanların ödememesi gerekir. Temizlesinler bu üzerimizdeki kara lekeyi” dedi.

banner37
 

 

Lefkoşa Taksiciler Birliği Asbaşkanı Menteş Öztürk, son günlerde taksiciler ile ilgili kamuoyuna yansıyan birtakım gelişmeleri değerlendirerek, taksicilerin yaşadığı zorlukların katlanılamayacak duruma geldiğini ifade etti. Öztürk sistemsizliğin ve adaletsizliğin taksicilerin ekmeklerini elinden aldığını vurgulayarak, “Yakında bütün taksiciler özel araçlarla hizmet vermeye başlayacak, bizi buna teşvik ediyorlar” dedi. 

 

“İş yapamayan taksiciler kargoculuk yapıyor”

KKTC’deki taksicilerin artık iş yapamaz hale geldiğini ifade eden Öztürk, bunun da alnının teri ile iş yapmaya çalışan bazı taksicileri farklı alternatifler aramaya ittiğini kaydetti. İş yapamayan bazı taksicilerin Güney-Kuzey arası kargo taşımacılığına bile soyunmaya kadar geldiğine dikkat çeken Öztürk, yasal mevzuatlar kapsamında iş yapan taksicilerin mağdur edildiğini dile getirdi. Öztürk, “Bu insanlar ne yapacak, evi var, çocuğu var, borcu var. Nasıl geçinecekler. Binlerce turistlik plaka verildi, turistlik araçların üzerlerinde telefon numaraları, reklamlar yapılır ise, bu işi hakkı ile yapan taksicilerin ekmeği ile oynuyorsunuz demektir” ifadelerini kullandı. 

Özlem ÇİMENDAL/ Yeni Bakış

Haberin devamı için tıklayın

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 06:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1