banner2
banner34

Vatandaşın ilaç çilesi bitmiyor

Vatandaş Devlet Hastanesinde bazı ilaçların olmamamsı nedeniyle bunları eczanelerden almak zorunda kaldıklarından belirterek, bu durumun da parası olmayanlara büyük mağduriyetler yaşattığını belirtti

Vatandaşın ilaç çilesi bitmiyor
banner45

Diyabet hastalığı ile mücadele eden Hasan Baytunç, kısa bir süre önce böbrek rahatsızlığına yakalandığını ve doktorun kendisine ilaç yazdığını anlatarak, “Anti-potasium adlı ilacı 17 Kasım tarihinde kullanmaya başladım. İlacın kutusunda 20 adet ilaç var ve günde 2 adet kullandığım için 10 günde bir paket ilaç bitmiş oluyor. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde eczane bölümüne reçeteyi verdiğim zaman bana 2 kutu verdiler ve 20 günde ilaçlarım bitti. Tekrar almaya gittiğimde ise gelmez, az gelir diyerek elim boş döndüm. Özel eczanelere de bu ilacın gelmediğini, özel istek üzerine getirilebileceğini ve fiyatının da 191 TL olduğunu öğrendim” dedi.

 

banner37
Vatandaş mağdur ediliyor

 

Devlette bazı ilaçların olmaması veya az gelmesi ile vatandaş mağdur ediliyor, parası olmayan kişiler nasıl tedavi olacak, kaldı ki ben bu ilacı her gün kullandığım için ayda 3 paket yani 500 TL civarında bir para harcamalıyım. Yetkililerin artık bu soruna bir çare bulması gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2017, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1