banner2
banner34

Vekillik, yüksek sadakat ister

Müşterisinin vekillik verdiği yatırımları yerine getirmeyerek 23 bin 745 TL’yi zimmetine geçirmekten muhasebeci Aylin Kılgın’ı 9 ay hapse mahkum eden Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi vurguladı.

Vekillik, yüksek sadakat ister
banner45

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, “Emanetçi tarafından sirkat” suçundan yargıladığı muhasebeci Aylin Kılgın’ı oy birliğiyle 9 ay hapse mahkum etti.

Mahkeme, Aralık 2007’den Eylül 2012’ye kadar, A.A.’nın yatırımlarını yapması için vekalet verdiği Aylin Kılgın’ı, 23 bin 745 lira 31 kuruşu ilgili devlet dairelerine yatırmayarak zimmetine geçirmekten suçlu buldu.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı üye yargıç açıkladı.

banner37
Üye yargıç Temay Sağer, konu suçun yasada 7 yıla kadar hapis cezası öngören ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirterek, vekilliğin yüksek sadakat gerektirdiğine dikkat çekti ve konu suçu işleyenlerin emanete hıyanet ettiğine vurgu yaptı.

Temay Sağer, konu suçların ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini anlatarak, mahkemelerin, konu suçları hafife alamayacağına değindi.

Sağer, dürüstlük ve güven gerektiren muhasebecilik işiyle uğraşan sanığın, 4 buçuk yıl boyunca, müştekinin kendisine devlete yatırması için emanet ettiği 23 bin 745 lira 31 kuruşu, ilgili dairelere yatırmayarak planlı şekilde zimmetine geçirdiğini anlattı.

Şikayet sonrası müştekiyle bahse konu meblağı ödeyeceği hususunda anlaşan ancak ödemeyen sanığın, hem müştekiyi hem de devleti zarara uğrattığına değinen yargıç, tüm hususları değerlendirdiklerine vurgu yaparak, bu tür suçların önüne geçilmesi gerektiğini, verilecek cezaların sadece sanığa değil, bu suçlara tevessül edecek başka kişilere de ibret verici olması gerektiğini kaydetti.

Yargıç, sanığı oy birliğiyle suçlu bulup 9 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1