banner2
banner34

Venedik Sarayı binasının duvarları sağlamlaştırılıyor

Venedik Sarayı binasının duvarları sağlamlaştırılıyor
banner45

Gazimağusa Suriçi’nde bulunan tarihi Venedik Sarayı binasının yıkılmaya yüz tutmuş duvarlarında sağlamlaştırma çalışması yapılıyor.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Turizm Bakanlığı ile Gazimağusa Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Gazimağusa Eski Eserler ve Müzeler Dairesi çalışanları ile Gazimağusa Belediyesi’nde Temizlik İşleri Şubesi Sorumlusu olarak görev yapan Arkeolog Hüseyin Küçüksu tarafından yürütülen çalışmada, yıkılmaya yüz tutmuş duvarlar, aslına uygun olarak sağlamlaştırılıyor.

banner37
Çalışma sayesinde tarihi binanın duvarlarında yıkılmanın önlenerek, ömrünün uzatılması hedefleniyor.

Tarihi eser bakımından önemli yapıların bulunduğu bu bölgede ekipler tarafından ayrıca detaylı temizlik çalışması da yürütülürken, kısa süre önce temizlenen Venedik Sarayı avlusundan onlarca torba çöp toplandı. Çöplerin, çevreye duyarsız kişiler tarafından Venedik Sarayı avlusuna gelişi güzel atıldığı tespit edildi.

Gazimağusa Belediyesi, 15/2022 Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa uyarınca, çöp, süprüntü, sanayi atıkları ve inşaat molozlarının gelişigüzel atılması, dökülmesi veya depolanması halinde 1 asgari ücret ceza uyguluyor.

Açıklamada, çevrenin kirletildiğine şahit olan kişilerin belediyeye bildirmek için 0392 630 0501 numaralı telefonu arayarak veya aynı numaraya Whatsapp üzerinden mesaj atarak ihbarda bulunabileceği de belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1