banner2
banner34

Vural: Türk tarafının iki devletli ajandası 1983 yılından beri var

Vural: Türk tarafının iki devletli ajandası 1983 yılından beri var
banner45

Prof. Dr. Yücel Vural, Türk tarafının iki devletli yapı siyaseti 1983 yılında KKTC’nin ilanıyla birlikte hep var olan bir şey olduğunu şu an Cumhurbaşkanı Tatar’ın söylemlerinde tek yeni olanın egemen eşitlik olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yücel Vural, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Cenevre toplantısı ve Kıbrıs sorununda olası gelişmelerle Türkiye’nin izlediği politikaları değerlendirdi.

banner37
Vural, bugün Cumhurbaşkanı Tatar tarafından savunulan İki Egemen devlet tezinin mevcut BM parametreleri karşısında ne kadar kabul göreceğinin Cenevre toplantısında ortaya çıkacağını kaydetti. BM Güvenlik Konseyi’nde Kıbrıs sorunu konusunda alınmış kararlar ve bugüne kadar yürütülen müzakerelerde tarafların altına imza koyduğu BM parametrelerinin varlığına dikkat çeken Vural, “Tarafların ancak uzlaşması durumunda parametrelerde değişikliğe gidilinebilinir” dedi.

Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda da köşeye sıkıştığına dikkat çeken Yücel Vural, “Cenevre’de sadece rum tarafı değil AB ve ABD’de olacak son dönemlerde Türkiye’ye karşı büyük bir cephe yaratıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son dönemlerde Doğu ile Batı arasında bir tercih yapma noktasına getirildiğini anlatan Vural, gözlemlenenin Türkiye’nin batıya yönelik bir kayma arzusu içinde olduğu ancak bunun ülkenin içinde bulunduğu koşullar gözetildiğinde çok da kolay olmadığının görüldüğünü söyledi.

Yücel Vural, bu ortamda “İki Egemen Devlet” söyleminin Türkiye ve Ersin Tatar tarafından bir süre daha dillendirileceğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1