banner2
banner34

Ya ‘ölüyor’ ya da ‘bayılıyor’!

Onlarca kez uyuşturucudan yakalanıp, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan da faydalanan Ersan Tarım’ın geçmişte Alayköy’deki evinde uyuşturucu verdiği bir genç ölmüştü. Bir başka genç ise aynı sokakta önceki gün avucunda uyuşturucu madde ile baygın halde bulundu.

Ya ‘ölüyor’ ya da ‘bayılıyor’!
banner45

Alayköy’deki evinde uyuşturucu verdiği bir gencin öldüğü ve onlarca kez uyuşturucu vermekten yakalanıp yargılanan, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan da faydalanan 39 yaşındaki Ersan Tarım’ın evinin sokağında yine bir genç avucunda uyuşturucu maddeyle baygın halde bulundu.

21 yaşındaki İlkay Dural, önceki gün öğlen saat 13.00’te Alayköy’de Ersan Tarım’ın evinin sokağında baygın halde bulundu.

Sol avuç içinde yaklaşık bir gram uyuşturucu madde olan İlkay Dural, kendine geldiğinde, “Uyuşturucu maddeyi Ersan’dan aldım” dedi.

Ersan Tarım’ın evine giden polis ekibi, Tarım’ı da baygın halde ve sol avuç içindeki ilaç kutusunda bonzai ile buldu.

Kısa bir süre önce Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanarak serbest kalan Ersan Tarım mahkemede, yakalanmasına isyan etti.

Tarım: Kendimi öldüreceğim

Ersan Tarım, “Ben Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yeni yararlandım. Doğrudur bu çocuk (İlkay Dural) bana geldi. Benden almadı. Yeter artık bana da günah. Bunun evimde etrafa döktüğü uyuşturucuları topladım ve polise verdim. Ters kelepçe ile tutukladılar. ‘Temizim’ diyorum, yine ben tutuklanıyorum. Ben artık dayanamıyorum. İki çocuğum var. Bana da yazık. Çocuklarıma verdiğim hiçbir sözü tutamıyorum. Sürekli tutukluyorlar. İki çocuğum var. Kendimi öldüreceğim. Uyuşturucu tedavisi görüyorum. Alın bakın kanım temiz” dedi.

“İkisi de baygın bulundu”

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlamasıyla tutuklanan İlkay Dural ile Ersan Tarım, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

banner37
Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aysın Bilgin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Ahmet Bayram’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, zanlı İlkay Dural’ın 21 Ağustos’ta saat 13.00’te Alayköy’de Ersan Tarım’ın evinin bulunduğu sokakta, Alayköy Karakolu ekibi tarafından baygın halde bulunduğunu kaydetti.

Polis memuru Ahmet Bayram, zanlı İlkay Dural’ın sol avuç içinde 1 gram sentetik cannabionid olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını söyledi.

Zanlının konu maddeyi Ersan Tarım’dan aldığını itiraf ettiğini belirten Bayram, zanlı Ersan Tarım’ın ikametgâhında baygın halde bulunduğunu ve elinde yaklaşık 1 gram sentetik cannabionid olduğuna inanılan uyuşturucu madde bulunarak, emare alındığını kaydetti.

Bayram, zanlı İlkay Dural’ın gönüllü ifade verdiğini, zanlı Tarım’ın ise herhangi bir ifade vermediğini söyleyerek, tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad, her iki zanlının da tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Karabıyık, Tarım’ın evinin balkonunda ölmüştü

Göçmenköy’de sakin 20 yaşındaki Anıl Muhammet Karabıyık, 28 Ekim 2015 tarihinde Ersan Tarım’ın evinin balkonunda ölü olarak bulunmuştu.

Polis, sentetik uyuşturucuyu Karabıyık’a Ersan Tarım’ın verdiğini belirlemişti.

Adli Tıp Uzmanı Dr. İdris Deniz, Alayköy’de 28 Ekim’de Ersan Tarım’ın evinin balkonunda ölü olarak bulunan Göçmenköy’de sakin 20 yaşındaki Anıl Muhammet Karabıyık’ın ölümünün ilk tespitlere göre uyuşturucudan gerçekleştiğini belirlemişti.

Ersan Tarım, ise hapis cezası almıştı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 06:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1