banner2
banner34

Yangın: Birçok arkadaşımız zor durumda

Yangın: Birçok arkadaşımız zor durumda
banner45

SOS Grubu üyelerinden Muhittin Yangın, pandeminin etkisiyle ekmeğini müzik yaparak sağlayan birçok müzisyen arkadaşının çok zor durumda olduğunu belirtti. Yangın, “Salgın birçok şeyi engellediği gibi bizim alanımızı da çok kötü etkiledi, insanlarla ne salonlaarda ne de meydanlarda buluşma şansımız kaldı, işi sadece bu olan arkadaşlarımız çok kötü etkilendi, devletin bir girişim başlattığını duyuyoruz ancak bunun nasıl sonuçlanacağını henüz bilen yok” dedi.

banner37
Ülkemizin popüler müzik gruplarından SOS’in solisti Muhittin Yangın, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında pandeminin olumsuz etkilediği müzik sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Yangın, kısa bir süre önce seslendirdiği “Yurdunu Sevmeliymiş İnsan” parçasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede şarkının Ada’nın Kuzeyinde çözüm ve barışı savunanlar tarafından çok tutulmasına karşın, Güney Kıbrıs’ta ise taam tersi aşırı milliyetçi kesimin parçayı adeta milli marş kıvamında benimsediğini kaydetti. Sanatçıların toplumun öncüsü ve muhalif bir duruşa sahip olması gerektiğine dikkat çeken Yangın, özellikle müzik alanında ülkede bu anlamda öncü grubun “Sol Anahtarı” ve “Baryalar” olduğunu kaydetti.  Türkiye’de Grup Yorum’un kitlelerin sesini yansıtmak için canları pahasına ağır bedeller ödediğine işaret eden Yangın, “Bir ülkede demokrasi varsa herkes hür bir şekilde konuşmalı, şarkısını seslendirmeli ve bundan kimse rahatsız olmamalı” dedi.

Kıbrıs’ın Kuzeyinde özellikle 2004 Referandumu sürecinde halkla birlikte çok önemli işlere imza attıklarını belirten Muhittin Yangın, daha sonra bir çok insanın aş ve iş kaygısıyla piyasa müziği yapmaya başladığını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1