banner2
banner34

Yangından çıkan dumanlar Lefkoşa’ya ulaştı

Yangından çıkan dumanlar Lefkoşa’ya ulaştı
banner45

Güngör çöplüğündeki yangına polis itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Çöplük alanındaki yangın kontrollü bir şekilde yanmaya devam ediyor.

Açıklamada, tedbir amaçlı itfaiye ekiplerinin olay yerinde bekletildiği kaydedildi.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konu ile ilgili BRT’ye açıklama yaptı.

Ataoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi personelinin yangın ihbarı aldığı andan itibaren olay yerinde konuyla yakından ilgilendiğini ifade etti.

Çevre Koruma Dairesi’nin, kuralları koyan, standartları belirleyen ve denetleyen bir kurum olduğunu kaydeden Ataoğlu, denetleme sonucunda yasaya aykırı faaliyetlerle ilgili olarak gerekli yasal işlemi yaptığını anlattı.

banner37
Ataoğlu, atık konusu ülkedeki en önemli çevre sorunlarından biri.. Esas yapılması gereken KKTC genelini kapsayan entegre katı atık yönetimini belirlemektir” dedi.

Güngör atık alanının düzenli depolama özelliğini yitirdiğini kaydeden Ataoğlu, “böyle bir olayla artık karşı karşıya gelmememiz için yapılması gereken ilgili bakanlıklar ve belediyelerin biraraya gelerek ortak bir karar üretmektir” dedi.

Konu ile ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Ataoğlu, yangının çıkış nedeninin de araştırıldığını kaydetti.

Sağlık Bakanı Ali Pilli de konu ile ilgili BRT’ye açıklama yaptı.

Bakan Pilli, yangının ciddi bir hava kirliliği yarattığını ifade ederek, bunun da insanlarda solunum ve dolaşım sistemini etkilediğini anlattı. Pilli, “Alerjisi ve astımı olan kişiler, kronik akciğer hastası olanlar,  kanserli vakalar, 5 yaş altı çocuklar ile yaşlılar en çok etkileniyor” dedi.

Yangının yarattığı hava kirliliğinin solunum zorluğuna neden olduğunu kaydeden Pilli, en çok etkilenen kişilerin, dumanın etkisini kaybedinceye kadar mümkün oldukça evlerinde kalmalarını istedi.

Kaynak: BRT

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1