banner2
banner34

Yaşar Ersoy’un yeni kitabı “İnsanı ve Tiyatroyu Ne Öldürüyor?” Merkez Lefkoşa’da tanıtılacak

Yaşar Ersoy’un yeni kitabı “İnsanı ve Tiyatroyu Ne Öldürüyor?” Merkez Lefkoşa’da tanıtılacak
banner45

Khora Yayınlarından çıkan, Yaşar Ersoy’un yeni kitabı “İnsanı ve Tiyatroyu Ne Öldürüyor?” 24 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Merkez Lefkoşa’da okurlara tanıtılacak. Etkinlikte, yayınevi ve yazarın sunuşlarının ve kitaba adını veren makalenin sanatçılar tarafından seslendirilmesinin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Harmancı bir konuşma yapacak. Tüm sanat severlerin davetli olduğu söyleşide Lefkoşa Belediye Orkestrası kokteyl eşliğinde dinleti sunacak ve okurlar kitap alarak yazara imzalatma imkanı da bulacaklar.

banner37
Kitap, Ersoy’un gerek Pandemi sürecinde gerekse öncesinde yaşanan sosyal, siyasal ve sanatsal değişimi değerlendirdiği, yitirilen insani değerleri ve sebeplerini ülkemizden ve dünyadan örneklerle incelediği 34 makaleden oluşuyor.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun 40. yılının hatırlattıkları, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi, Delirenler ve Gotod’yu Beklerken oyunu üzerine yapılan değerlendirmeler, tiyatroda yönetmenin işlevi, Fikret Demirağ’a mektup, W. Shakespeare ve Bertolt Brecht ile iç konuşmalar, kitapta yer alan tiyatroya ve sanata dair yazılardan bazıları. Eser ayrıca ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik, ekolojik ve felsefi durumun irdelendiği “Kaybedecek Neyimiz Kaldı?” “Mide Kanunu ve Asgari Ücret”, “Ekmek Çalan kadın Suçlu!”, “Bir KKTC Masalı”, “Kansız Darbe ve %48” gibi kültürel ve politik yazılar da içermekte. Bunun yanı sıra, Yaşar Ersoy’un 50 yılın üzerindeki sanat ve hayat tecrübesini masaya yatırıp kendisi ile yüzleştiği “İçimdeki Yaşarla Konuştum” başlıklı samimi bir bölüm de okura sunulmakta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1