banner2
banner34

YDÜ Yeniboğaziçi kampüs'ünün açılışı için tören

YDÜ Yeniboğaziçi kampüs'ünün açılışı için tören
banner45

 Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Yeniboğaziçi Kampüsü’nün resmi açılışı gerçekleştirildi.

Okul, öncesi, kreş, ilkokul ve ortaokul bölümleri ve kültür ve kongre merkeziyle 400’ü aşkın öğrenciyle eğitim hayatına başlayan YDÜ Yeniboğaziçi Kampüsü’nün açılışını törenle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gerçekleştirdi.

TATAR

YDÜ Yeniboğaziçi Kampüsü Halil Günsel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü ekibiyle birlikte katılımıyla 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlandığını ve dünyaya güçlü mesajlar verildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin hiçbir zaman yalnız olmadığı ve bundan sonra da yalnız olmayacağı mesajının verildiğini belirterek, Kıbrıs’ta egemen, eşitlik temelinde iki devletin yan yana işbirliği yapacağı bir model ile çözümün mümkün olabileceğinin ve KKTC’nin aynı anlayışla yoluna devam edeceğinin meydanlardan dünyaya duyurulduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin kurum ve kuruluşlarıyla, alt yapı yatırımlarıyla ülkesine sahip çıkan yatırımcılarıyla güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğinin bugünkü açılışla dünyaya bir daha iletildiğini söyledi.

Tatar, bir yılı geçmeden ortaya çıkan güzle bir eserin bugün açılışının yapıldığını söyleyen Tatar, Günsel ailesine teşekkür etti.

Ersin Tatar, güzel bir irfan yuvasının bölgenin çocuklarına büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı olarak okulun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, KKTC’nin bir yatırım daha kazandığını belirtti. Tatar, ülkenin geleceği ve devletin güçlenmesi için böyle yatırımların çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bu yatırımları yapanların, ufku, vizyonu ve cesaretiyle örnek alınmaları gerektiğini vurgulayan Tatar, bu tür yatırımların çoğalmasıyla ülkenin güçleneceğini ve istihdam potansiyelinin yakalanacağını kaydetti. Tatar, yetişecek eğitimli gençlerin de ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.

Tatar, Günsel ailesinin her alandaki büyük yatırımlarla, gösterdikleri irade ve vizyonla KKTC’ye sahip çıkma anlayışının çoğalarak, devam etmesini temenni etti.

GÜNSEL

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, geçirdiği bel fıtığı ameliyatı nedeniyle törene katılamayan babası Suat Günsel’in mesajını okuyarak başladığı konuşmasında, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları haftasında kampüsün açılışını gerçekleştirmenin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

banner37
Günsel, Yeniboğaziçi Kampüsü’nün açılışını gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek,  iyi eğitim alan bireylerin güçlü ülke yaratabileceklerine işaret etti.
6 binin üzerinde çalışanla devletten sonra ekonomik alanda en büyük güç olarak ülkeye büyük katkı ve istihdam sağladıklarını kaydeden Günsel, devletin gücüne güç katıp, iyi eğitim alan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi

Günsel, Yeniboğaziçi Kampüsü’nün, YDÜ’nün uzun yıllara dayanan birikim ve tecrübelerini halkla paylaşma vizyonuyla açıldığını belirtti. İrfan Günsel, Girne’de kampus açma çalışmaları devam ettiğini ve Güzelyurt’ta da bir kampus açılacağını kaydetti. 

Günsel, YDÜ ailesi olarak geçmişe sahip çıkmayı, bugünü güçlü kılmayı, yarını aydınlık yapmayı kendilerine amaç edindiklerini söyledi.

Ülkenin geleceğini aydınlatma sorumluluğunu taşıdıklarını söyleyen Günsel, 1,2 milyon saat çalışma sonunda üretilen elektrikli otomobil “Günsel”in Türkiye’de dünya otomotiv vitrinine çıkacağını, bunun da Kıbrıs Türk halkının başarısı olduğunu ifade etti.

İrfan Günsel, KKTC’yi güçlendirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TÜZÜNKAN

Yakın Doğu İlk Öğretim ve Ortaöğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Murat Tüzünkan da,  Yakın Doğu Üniversitesi’nin 42 yıllık tecrübesini İskele ve Gazimağusa bölgesine taşıdığını ifade etti.

Tüzünkan, kampüsün açılışının, Cumhuriyetin 37’nci yıl dönümünde yapılmasının önemine işaret ederek, gençlerin aldıkları eğitimle Cumhuriyeti çok daha yüksek seviyeye çıkaracaklarına inanç belirtti.

ALİGÜLLÜ

YDÜ İlköğretim Eğitim Başkanı Ertan Aligüllü de, Gazimağusa bölgesinde yaşayan velilerin yıllardır süren taleplerine bugün karşılık verildiğini söyledi.

Aligüllü,  “bölgeye nasıl hizmet verebiliriz” düşüncesinin peşinde olduklarını belirterek, kendilerine inanan velilerin güvenine layık olmak için elbirliğiyle çalışacaklarını kaydetti.

Ertan Aligüllü bugün Yeniboğaziçi’nde sadece bir okul açılmadığını, bölgenin gelişmesine, kültür ve sanata ve iş imkanının artmasına da imkan sağlandığını söyledi.

İDRİS

Yakın Doğu Ortaöğretim Eğitim Başkanı Asım İdris de, YDÜ’nün geleneğinde insanı merkeze alan anlayış ve faaliyetlerin hakim olduğunu söyleyerek,  Günsel ailesinin eğitim, sağlık, sanat ve kültür alanındaki faaliyetlerini örnek gösterdi.

İdris, YDÜ ailesinin “üreterek var olma” anlayışını icraata dönüştürerek otomobil ürettiğini kaydetti.
Okulun açılması için bölgeden büyük destek gördüklerini söyleyen İdris, bölgede okulun yanısıra Halil Günsel Kongre Merkezi’nin de hayata geçirildiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1