banner2
banner34

Yeltekin: Ayakta durabilmemizin tek yolu üretim ve yine üretim

Yeltekin: Ayakta durabilmemizin tek yolu üretim ve yine üretim
banner45
banner46

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, son yıllarda büyük sorunlar yaşayan Cypruvex’in kısa bir süre önce 110 ülke insanını istihdam ederek gerçekleştirdiği hasattan elde ettiği ürünü ihraç ederek 60 Milyon TL ciro yaptığını belirtti. Yeltekin, “ Cypruvex örneği gibi bunu diğer ürünlerimizde de yaparsak hem kendi ayaklarımızın üzerinde rahatlıkla durabiliriz, hem de kendi ülke insanımıza iş ve aş olanağı sağlarız” dedi.

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Yeltekin, doğru karar ve teşviklerle ülkedeki üretimin canlandırılarak Türkiye pazarına rahatlıkla ihraç edilebileceğini kaydetti. Ali Yeltekin, son yıllarda büyük sorunlar yaşayan Cypruvex’in kısa bir dönem önce bunu başararak tamamen yerli çalışan olan 110 kişilik bir ekip olarak gerçekleştirdiği hasat sonucu 60 Milyon TL ciro elde ettiğini kaydetti. Süt ve süt ürünleri, patates, karpuz, çilek, harup ve zeytinyağı gibi ürünlerde aynı yol ve yöntemin izlenmesi halinde ülkeye hem gelir geleceğini hem de yerli üretimin ayağa kalkacağını ifade etti.

banner37
Açıklamalarında sınır kapılarının yeniden açılması konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yeltekin, “İki tarafın da bu kapıların açılmasına ivedilikle ihtiyaç var, bu noktada yapılacak tek şey iki tarafın yöneticilerinin uzlaşması ve gerekli tedbirlerin alınıp bu kapıların bir an önce açılmasıdır” şeklinde konuştu.

Programda, hükümetin yükseköğrenim politikalarını da eleştiren Yeltekin, “Yükseköğrenim adı altında ülkeye getirilen sözde öğrencilerin mesai saatleri dışında 50 TL günlüğüne çalıştırıldıklarını biliyoruz, bu hem o insanları sömürmek hem de insanımızın işsiz kalmasına neden olmaktadır, bu ülkenin hem yükseköğrenim hem de turizm politikaları yeniden gözden geçirilmelidir” dedi.

Ülke olarak doğru kalkınmanın anahtarlarından birinin de üretim kooperatifçiliği olduğuna dikkat çeken Ali Yeltekin, Esnaf ve Zaanatkarlar Odasının bu konuda yürüttüğü çalışmaların örnek olması gerektiğini belirterek oda yetkililerini kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1