banner2
banner34

Yeltekin: Bakan, müsteşar ve müdür hepsi beceriksiz

Yeltekin: Bakan, müsteşar ve müdür hepsi beceriksiz
banner45

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Çalışma Bakanı Koral Çağman ve bakanlık müsteşarı ile müdürünün bilgisizlikleri nedeniyle emekçinin dört gözle beklediği Asgari Ücrette bir fiyaskoya imza atıldığını belirtti.

Yelketin, “Yasa Asgari Ücreti belirleme kurallarını net olarak ortaya koyarken, Cuma günü tam bir yasadışılığa imza atıldı, biz olayı polise taşıdık avukatımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında 2021 ilk Asgari Ücretinin belirlenmesinde yaşanan anomalileri değerlendirdi. Yelketin, yasada açık ve net belirtilmesine karşın Çalışma Bakanı ve belirleyerek ilan ettiğini ifade etti.

banner37
“Biz bu işin peşini bırakmayacağız” diyen Yelketin, sendika avukatlarının önce olayı polise taşıdıklarını yargı sürecinin başlatılması için de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Açlık sınırı altında mücadele eden emekçilerin dört gözle Asgari Ücretin belirlenmesini beklediği bir ortamda hükümetin tavrına anlam veremediklerini kaydeden Yelketin, “Bu işi beceremeyeceklerse bıraksınlar gitsinler” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında iş verenlerden bazı kesimlerin hükümetle dirsek temasında olması nedeniyle karara sessiz kalacağını kamuoyuna deklere ettiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Halkının bu süreçte tek kurtuluşunun bir an önce aşılanıp çarkları yeniden döndürmesinden geçtiğini anlatan Ali Yeltekin, “Önümüzdeki günlerde Sn Fuat Oktay ülkeye gelecek, hükümet edenler Oktay’dan para yerine aşı talep etsinler, çünkü Türkiye’nin bugüne kaadar gönderdiği paraları çar çur edenler yeni bir kaynak gelirse bunu da heba edecekler. Bizi bu aşamada tek kurtaracak olan toplumun yüzde 80’nini aşılayıp yeni normale dönmektir” dedi. HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1