banner2
banner34

Yeltekin: Çalışma Bakanlığı pandemi sürecinde emekçiler için ne yaptı?

Yeltekin: Çalışma Bakanlığı pandemi sürecinde  emekçiler için ne yaptı?
banner45

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, ülkede görülen pandemi salgınının üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçmesine karşın, Çalışma Bakanlığı’nın bu zaman zarfında özel sektör çalışanlarının yararına tek bir olumlu adım dahi atmadığını kaydetti.

“Asgari Ücreti bile işverenle kapalı kapılar arkasında ittifak yapıp gayrı yasal bir şekilde geçirdiler” diyen Yeltekin, bu konuda hukuk mücadelelerinin sürdüğünü ifade etti.

banner37
HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi.  Yeltekin, bugün salgın nedeniyle birçok insanın işini ve aşını kaybederken, iş yerlerinin de teker teker kapandığını belirtti. Yeltekin, Türkiye ile imzalanan son protokolde reel sektöre yardım öngörülmesine karşın, hükümetin bu kaynakları bile belli çevrelere dağıtmayı yeğlediğini kaydetti.

Açıklamalarında, bankaların hedef gösterilip bunun üzerinden siyasi tartışma yaratılmasının doğru olmadığını belirten Ali Yeltekin, bankaların yasalarla yönetildiğini bu yapının siyasi bir çiftliğe dönüştürülmemesi gerektiğini ifade etti.

Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiğine işaret eden Yeltekin, “Bu ortamda ülkede 50 binden fazla yabancı iş gücü var, bu insanların ülkede ne işi var, vatandaş bile ekmek bulmakta zorlanırken bu insanların karnı nasıl doyurulacak. Bugünden sonra Üniversitelerdeki öğrenci profili de mercek altına alınmalı, ülkeye öğrenci adı altında gelip ardından çetelere dönüşen yapılar var, hükümet bir an önce bu alana da ciddi yaptırımlar uygulamalı, iki yıl üst üste sınıfta kalan bir öğrenci ülkesine gönderilmeli, birilerini zengin edeceğiz diye ülkeyi suçlu cennetine çevirdik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2021, 19:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1