banner2
banner34

Yeltekin: Vatandaşın Hayat Pahalılığına göz dikeceğinize servet vergisi toplayın

Yeltekin: Vatandaşın Hayat Pahalılığına göz dikeceğinize servet vergisi toplayın
banner45

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, salgınla birlikte toplumun yüzde 95’nin açlık ve çeşitli sorunlarla mücadele ettiği bir ortamda hükümetin 4 ay boyunca Hayat Pahalılığı ödeneğini durdurma kararını eleştirerek, “ Hükümet para babalarına el uzatamadığı için elini yine dar gelirlinin cebine soktu, KKTC eğer Sosyal bir devlet statüsünde ise o zaman dünyada da örnekleri olan Servet Vergisini gündeme getirip mutlu azınlıktan bu vergiyi toplasın” dedi.

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Yeltekin, hükümetin süreci doğru yönetememesi nedeniyle ekonomik krizin pandemiyle birlikte kaatlanarak sürdüğünü ifade etti. Ülkede zorda olmayan kesim kalmadığına dikkat çeken Yeltekin, hükümetin buna rağmen hala hiçbir şey yokmuş gibi davrandığını ifade etti.

Yeltekin, üretmeden hayatta kalmanın mümkün olmadığını dile getirerek, hükümetin bir an önce üreticiyi desteklemesi çağrısında bulundu.

banner37
KKTC’de ağır sanayi olmamasına karşın bir çok ürünün marka haline dönüştürülüp ihraç edilebileceğini anlatan Yeltekin, “Hellim örneği karşımızda, buna çilek, zeytin ve bu ülkeye has ürünleri de ekleyebiliriz, hükümet sürekli oturup Türkiye’den para ne zaman gelecek diye bekleyeceğine bu alanları destekleyip kalkınmayı sağlayabilir. Türkiye ise altyapımız için kaynak sağlar ve ülke bir bütün olarak kalkınır” dedi.

Devleti yönetenlerin duyarsızlığı nedeniyle grev ve eylemlerin art arda gelmeye başladığına işaret eden Ali Yeltekin, bugün sokaklarda olunmasının nedeninin memurun haayat pahalılığı ödeneğinin dondurulmasından öte toplumun büyük bir kesiminin yaşayamaz noktaya gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

Ali Yeltekin, açıklamalarında doğru dürüst bir aşılama planı yürütülememesinden kaynaklı olarak ülke eğitimi ve Turizminin büyük yaralar aldığını kaydetti. Devlete olan güvenin hızlı bir şekilde erezyona uğraması nedeniyle kamudan emekliye ayrılma taleplerinin hızla arttığına dikkat çeken Yeltekin, “Vatandaşın artık kendini yönetenlere ve devletine güveni kalmadı” şeklinde konuştu.

Sosyal Sigortalar Kurumunun içinin de boşaltılmaya başladığına vurgu yapan Yeltekin, kurumların tek tek çökmesi halinde devletin de çökeceği endişesini paylaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1