banner2
banner34

Yeltekin: Yasayı değiştirerek modern kölelik düzeni kurmayı amaçlıyorlar

Yeltekin: Yasayı değiştirerek modern kölelik düzeni kurmayı amaçlıyorlar
banner45

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin TC-KKTC Ekonomik İşbirliği Protokolünde yer alan ve  Toplu İş Sözleşme Yasasındaki bir maddenin değiştirilmesine yönelik hükümetin amacının, modern kölelik düzeni kurmak olduğunu kaydetti. Yeltekin, bu tür dayatmalara sendikalar olarak izin vermeyeceklerini ifade etti.

HÜR-İŞ Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında gündemi değerlendirdi. Yeltekin, yürürlükte bulunan iş yasasının 30/2 maddesinin  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından değiştirilmesine yönelik girişim başlatıldığını belirterek, “Bu ilkel yasa değişikliği ilgili bakanlığın hiçbir tecrübe ve bilgi olmadan sadece Kıbrıs Türk Halkının yoksulluk, fakirlik, çocuklarımızın geleceğini çalma ve 450 yıldır bu topraklarda yaşayan atalarımıza saygısızlık olarak görüyoruz” dedi.

banner37
Modern ülkelerde sosyal devlet düzeninin ileri gitmesi için ve vatandaşına daha iyi bir gelecek sağlamak adına çaba gösterirken, şu anda hükümette bulunanların mevcut İş Yasasını düzenleyip geliştireceğine derebeylik modeli ile ilkel şartlar oluşturmaya çalıştığına vurgu yapan Yeltekin, “Dünyada en tehlikeli şey hiçbir şey bilmediğini kabul etmeyen  ancak her şeyi bildiğini zanneden insanlardır” şeklinde konuştu.

Ali Yeltekin, sendikaların dün bu konuda bir kitle toplantısı gerçekleştirdiklerini ve hükümetin yapmaya çalıştığı değişikliğe karşı tavır belirlediklerini ifade etti. Yeltekin mecliste yer alan CTP ve TDP’den de bu  konuda destek aldıklarını, HP’den ise şu ana kadar herhangi bir destek mesajı almadıklarını ifade etti.

Yeltekin, ülkenin geçtiği bu zor koşullarda hükümetin elini çalışana uzatacağına mevcut kazanımları da geri alma girişiminin gerek özel sektör gerekse kamu çalışanlarını daha da yoksullaştıracağını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1