banner2
banner34

Yeni bir müze doğuyor

Yeni bir müze doğuyor
banner45

Kıbrıs Tarihi, külütürü ve mücadelesini anlatacak yeni bir müze kuruluyor.

Lefkoşa’da TMT Mücahitler Derneği’nin bulunduğu yerleşkedeki, TMT’nin Bayraktarlık binasının yar aldığı bölüm, tarihsel dokusunu yansıtacak şekilde müzeye dönüştürülüyor.

Türk tarihi ve Kıbrıs tarihinde iz bırakanların, iç mekan ve bahçede heyekellerinin yer alacağı müze, aynı yerleşkede yer alan Milli Mücadele Müzesi’ni de kapsayacak.

Özellikle Bayraktarlığın bulunduğu binanın yer altındaki iki katı da müzaye dönüştürülüyor. Binanın bir katında Kıbrıs kültürünü yansıtan kapılar müzeye renk katarken, diğer bölümlerde de Kıbrıs’ın tarihi ve kültürünü yanıstan resimler ve foğraflarla müze renklendirilmiştir.

banner37
KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da açılması için çalışmaları gece gündüz devam eden müze, Ankara Etimesgut Belediyesi’nin maddi ve teknik desteğiyle tamamlanıyor.

Kıbrıs Net Haber'in incelediği müzenin, açılış arifesinde tarihsel dokuya uyumluluğunu kontrol etmek için kıdemli TMT mensupları Halil Paşa, Peker Turgud, Derviş Türker, Soner Çuvalcıoğlu ve Mustafa Efe incelemede bulunarak önerilerini sundular.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, 07:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1