banner2
banner34

Yeni Ercan terminal inşaatı durdu

Özelleştirilip 25 yıllığına T&T Şirketi’ne devredilen ve ikinci yarısıyla ilgili çalışmaların 2018 yılında tamamlanması planlanan Ercan Havaalanı’nda yeni gelişme

Yeni Ercan terminal inşaatı durdu
banner45

Özelleştirilip 25 yıllığına T&T Şirketi’ne devredilen ve ikinci yarısıyla ilgili çalışmaların 2018 yılında tamamlanması planlanan Ercan Havaalanı’nda yeni terminal binasının inşaatı durdu.

Ercan Havaalanı'nın yeni terminal binasındaki demir ve kalıp işlerinin 2018 yılının başında demir ve kalıp işinde kullanılan malzemelerin birim fiyatının yeniden belirlenmesiyle tekrar başlaması hedefleniyor.

Ercan Havaalanı'ndaki inşaat projesini alan Korman İnşaat Direktörü Günay Çerkez, Türk Lirası'nın son

zamanlarda döviz karşısında ciddi değer kaybına uğradığını anlattı.

Bu nedenle döviz üzerinden olan demir ve kalıp işlerine ara verdiklerini kaydeden Çerkez, apron, geçit ile pist yapımının devam ettiğini ve izolasyon çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.

“TL'nin bu kadar değer kaybedeceğini kimse bilemezdi”

Çerkez, Türk Lirası'nın bu kadar kısa sürede bu oranda değer kaybedeceğini kimsenin tahmin etmediğini kaydetti ve sadece kendilerinin değil, devlet ihalelerinin alan firmalarında yaptıkları işten zarar etmeye başladığını belirtti.

Müteahhitler Birliği'nin de bu konuda devlet yetkilileri ile görüşerek girişim başlattığını söyleyen Çerkez, kendilerinin de işverenle yeni birim fiyatları üzerinde anlaşma yapmak için beklediklerini ifade etti.

“Sadece beton ve demir işlerini durdurduk”

Çerkez,  apron, geçit ile pist yapımının devam ettiğini ve izolasyon çalışmalarının da sürdüğünü söyledi ve sadece beton ve demir işlerini durdurduklarını ifade etti.

banner37
İşverenle yeni birim fiyatları üzerinde anlaşana kadar da bu çalışmaların başlamayacağını kaydeden Çerkez şu şekilde konuştu:

Geçmişte de çimento fiyatları artardı. Ancak bize geçtiğimiz hafta bilgi geldi ve çimentonun tonuna 60 TL zam yapılacağı bildirildi. Geçmişte de artardı ancak bu artış 3 TL, 5 TL olurdu. Şimdi kat ve kat arttı. 270 TL ödediğimiz bir ton çimentoya şimdi 330 TL ödeyeceğiz. Bunu karşılamak mümkün değil. Bu konuda bütün müteahhitler işverenlerle görüşüyor.

“Beklemek zorundayız”

Yılsonuna kadar TL'nin döviz karşısındaki değer kaybının daha da artacağından söz eden Çerkez, bu nedenle gelişmeleri takip etmek ve beklemek zorunda oldukları belirtti.

Çerkez, aksi takdirde her hafta yeni birim fiyatı belirlemek zorunda kalacaklarını kaydetti ve bu nedenle 2018 yılının başına kadar bekleme kararı aldıklarını söyledi.

“Daha birçok zam bekleniyor”

Çerkez, şu anda seçim yasakları olması nedeniyle mazot ve elektrik fiyatlarının artmadığını ancak seçim sonrası bunlarda da neredeyse yüzde 30'lara varan artış beklendiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın mazot fiyatlarını şu anda Fiyat İstikrar Fonu'ndaki para ile dengelemeye çalıştıklarını açıkladığını kaydeden Çerkez, yine Denktaş'ın bu fondaki paranın bittiğini de söylediğini vurguladı.

Bu doğrultuda seçimin ardından akaryakıta zam yapılmasının kaçınılmaz olacağını belirten Günay Çerkez, bunun da elektrik gibi birçok zammı beraberinde getireceğini ifade etti.

Çerkez, “böyle dengesiz bir dönemde fiyat belirlemek doğru olmaz. Bu nedenle bekliyoruz” dedi.

KIBRIS

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1