banner2
banner34

Yeni pandemi merkezinde rezalet

Yeni pandemi merkezinde rezalet
banner45

Sağlık Bakanlığı, Dr. Burhan Nalbantoğlu hastanesi yerleşkesi içerisinde bulunan Barış Ruh ve Sinir hastalıkları binasında yeni bir bölümü pandemi merkezi olarak faliyete başlarken ciddi sorunlar ortaya çıktı. Pandemi merkezine tek giriş olduğu için hemşireler, doktorlar ve pozitif hastalar aynı kapıyı kullanmak zorunda bırakıldı. Pozitif vakalarla aynı kapıyı kullan mayıp riski minimize etmek isteyen doktor ve hemşireler merkeze pencereden girmek zorunda kaldı. Kıbrıs Türk Ebeler Hemşireler Sendika Genel Sekreteri İbrahim Özgöçmen bu durumun kabullenemez olduğunu belirtti. Zaten üç hemşire arkadaşlarının pozitif olması ve bunun için hala önlem alınmamasına isyan etti.

Özgöçmen sosyal medyadan bu sıkıntılarını şöyle ifade etti.

banner37
Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi içerisinde kullanılmayan bölüm kısa bir zaman önce tadilat edilip Pandemi sürecinde hasta yatırılması için boş olarak bekletilmekteydi. Pozitif vakalar artınca dün gece itibariyle hazırlanan bu yere pozitif vakalarımız yatırılmaya başlandı. Gelin görün ki Bakanlık tarafından dün basına modern bir yer olduğu iddiası ile görüntüleri servis edilen kliniğe personel giriş yeri olarak PENCERE gösterilmiştir. Evet yanlış okumadınız " Giriş yeri Pencere ". Hemşirelerin temiz bir şekilde olması gereken alan dahi düşünülmemiş, ihtiyaçlarını giderecekleri wc/lavabo yeri organize edilmemiştir. Pandemi servisinde olması gereken temiz ve kirli alan uygulamasını yapacak koşul malesef yokdur.

Meslektaşlarımızı tamamiyle riske atan bakanlık yaptık oldu mantığıyla hareket etmekte hemşire ve hasta güvenliğini tehlikeye atmaktadır. şimdi bu yazdıklarımı başka yere çekmek isteyecek herkese cevap olarak söylüyorum, dileyen herkese yerinde olup biteni gösterebilirim.

Sabahtan buyanı aradığım sağlık bakanlığı yetkililerine ulaşamıyorum telefonlara bakmıyorlar ulaştığım kişiler ise başka kişilerin üstüne. Suçu atıyor. İnsani çalışma koşulları bu klinikte ivedi yerine getirilmez ise bu klinikte görev almayacağımızı ve gereğinde en sert eylemi koyacağımızın bilinmesini isteriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1