banner2
banner34

Yeniboğaziçi Belediyesi, kiracı ve çalışma izinli söylemi yanlış anlaşıldı

Yeniboğaziçi Belediyesi, kiracı ve çalışma izinli söylemi yanlış anlaşıldı
banner45

Dün akşam saatlerinde Yeniboğaziçi Belediyesi pozitif vaka açıklamasında bulundu. Yaptığı açıklamada;  ülkemizde çalışma izinli olarak bulunan, kiracı olarak köy merkezinde ikamet etmekte olan kişinin covid – 19 testinin pozitif  çıktığını belirterek halkı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına davet etti.

Bugün ikinci bir açıklama yapan Yeniboğaziçi Belediyesi, dün akşam sosyal medyadan yaptıkları açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve tekrar açıklama yapma gereğinde bulunduklarına dikkat çekti. Dün akşam yapılan açıklamanın amacının belde merkezinde birbirini tanıyan, birbiriyle akraba olan insanlarımızı paniğe sevk etmeden ilgili kişiyi ve ailesini de rencide etmeyerek halkımızı bilgilendirmek olduğunu belirtti.

banner37
Kiracı ve Çalışma İzinli Söylemi Yanlış Anlaşıldı

İlk açıklamada kiracı ve çalışma izinli olduğuna dikkat çektiği için sosyal medyadan tepki geldiğini belirten Yeniboğaziçi Belediyesi “Özellikle belirtmek isteriz ki çalışma izinli ve kiracı olma söylemlerimizdeki amacımız vatandaşlarımızın beldemizde yasal bir şekilde ikamet ettiği ve beldemize yakın tarihte yerleşmiş olması sebebi ile temaslı konusunun endişe ortamı yaratmaması amacıyla kullanılmıştır. Bu açıklamamızla ilgili yapılan düzeyli eleştiri ve yorumları saygı ile karşıladığımızı ancak farklı maksatlara çekilen yorumlar için üzüntülü olduğumuzu söylemek isteriz.” açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaların sadece sağlık amaçlı bilgilendirme olduğunu, bu açıklamaların başka yerlere çekilerek gündem yaratmaya çalışılmak istenmesinin ise farklı bir boyut olduğuna yer verildi.

Kaynak: Topuz Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2021, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1