banner2
banner34

Yenierenköy beldesi suya kavuştu !

Kumyalı Pompa İstasyonu’ndaki arıza giderildi ...

Yenierenköy beldesi suya kavuştu !
banner45

 

Yenierenköy Belediyesi’ne bağlı köylerin aylardır yaşadığı su sıkıntısı nihayet sona erdi. Türkiye’den gelen suyu nakleden Kumyalı Pompa İstasyonu’ndaki arıza geçtiğimiz pazar günü giderildi ve belediyenin ana deposuna saatte 7 ton olarak düşen suyun miktarı saatte 30 tona çıktı.

Henüz bağlantısı olmayan Ziyamet ve Sipahi köylerinin de bu suyu alabilmesi için bakanlık, Su İşleri Dairesi ve belediyenin çalışma yaptığı bildirildi.

“Yenierenköy Belediyesi’ne bağlı köyler aylardır su sıkıntısı yapıyordu. Türkiye suyu ana depomuza ancak saate 7 ton olarak düşüyordu ve belde halkımız bu nedenle su sıkıntısı yaşıyordu” diyen Yenierenköy Belediye Başkan Vekili Mehmet Kadı, Kumyalı Popma İstasyonu’ndaki arızanın giderildiğini ve pazar akşamından beri ana depoya düşen su miktarının saatte 30 tona çıktığını belirtti.

banner37
Şu anda hiçbir bölgeden su şikayeti gelmediğini mutlulukla anlatan Kadı, ana depoya düşen su miktarının da ileride çoğaltılabileceğini dile getirdi.

Kadı, aylardır susuz kalan belde halkından özür diledi ve bu zamana kadar gösterdikleri hoşgörüden dolayı da teşekkür etti.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Ayşe BULUT

 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2017, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1