banner2
banner34

Yeşilköy'de 30 civarı evi su bastı

Dün yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Yeşilköy’de 20 ile 30 arasındaki evi su bastı. Su basan evlerde ciddi maddi hasarlar meydana geldi.

Yeşilköy'de 30 civarı evi su bastı
banner45

banner37
 Su baskınlarına karşı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Yenierenköy Belediyesi, itfaiye ve polis ekipleri müdahalelerde bulundu.

Yeşilköy’de su baskını yaşanan evlerde barınan bazı bakıma muhtaç yaşlıların itfaiye tarafından kurtarılarak Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Yeşilköy Muhtarı Perol Mavili, TAK muhabirine yaptığı açıklamada, köyde su baskınlarından 20-30 evin etkilendiğini, bunlardan 15-18’inde ciddi hasarlar oluştuğunu ve belediyenin çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Bir mandıradan 8 kuzunun sel sularına kapılarak, telef olduğunu belirten Mavili, ekili alanlarda da büyük hasarların oluştuğunu kaydetti.
Mavili, yaklaşık 100 dönümlük patates ekili alanın tamamının ürün alınamayacak şekilde hasar gördüğünü, ayrıca bahçelerdeki su boru sistemlerinin de sel sularına kapıldığını belirtti.

YEŞİLIRMAK: “BAYBARS ARAYARAK, KONUTLARI SU ALTINDA KALAN VATANDAŞLARIN TESPİT EDİLMESİ TALİMATI VERDİ”

TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, gece saat 2’den beri devam eden şiddetli yağışın çok ciddi maddi hasara yol açtığını kaydetti.

Aşırı yağışlar nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu kaydeden Yeşilırmak, belediye olarak ekipleriyle birlikte dün geceden beri sahada olduklarını ifade etti.

İtfaiye, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ve polis ekipleriyle birlikte yol açma çalışmaları sürdürüldüğünü söyleyen Yeşilırmak, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın kendisini arayarak, konutları su altında kalan vatandaşların, barınacak yer ayarlanması amacıyla tespit edilmesi talimatını verdiğini aktardı.

Yeşilırmak, ilk belirlemelere göre, çoğu Yeşilköy’de olmak üzere 20 evin sel sularından ciddi hasar gördüğünü, ayrıca Derince’de de bir evin yıkıldığını belirtti.

Belediye başkanı, su basan evlerdeki eşyaların ciddi oranda hasar gördüğünü de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2019, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1