banner2
banner34

“Yıkım kararını Amerikalılar aldı”

Yıllardan beri Alayköy’ün girişinde atıl durumda bulunan ABD’ye ait radar istasyonu yıkıldı. Bölge halkı yıkım kararına tepki gösterirken, Belediye Başkanı Manisoy, olayların kendilerinin dışında geliştiğini söyledi.

“Yıkım kararını Amerikalılar aldı”
banner45
banner46

Alayköy’ün hemen girişinde yer alan ve yıllardır bölgenin simgesi haline gelen atıl durumdaki radar istasyonun yıkımı, bölgelinin tepkisine neden oldu.

Sosyal medyada, “Alayköy’ün simgesinden ne istiyorlar?”, “Kime peşkeş çekilecek?” ve “Çok yazık. Orası bir hobi merkezi haline gelmişti. Gençler kebap ve içki âlemi yapıyordu” şeklinde tepkiler var.

Konuyla ilgili olarak Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy ise radar istasyonunun ABD’ye ait olduğuna işaret ederek, yıkım kararını Amerikalıların aldığını söyledi.

“1974’TEN ÖNCE TERK EDİLDİ”

Başkan Manisoy, söz konusu binanın Amerikalıların radar istasyonu olduğunu söyledi. Alanın hala Amerikalıların kirasında olduğunu belirten Manisoy, “Binanın bulunduğu bölge için hayalet bir yer diyebiliriz. O derece ıssız bir yerdir. Gençler genellikle orada takılıyor. Tepkiler bu yüzdendir. Orası dinleme tesisiydi. 1974’ten önce orası terk edilmişti. 1980’li yıllara kadar orada bekçi de vardı. Daha sonra bekçi de gitti” dedi.

banner37

“TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Bekçinin de bölgeden ayrılmasıyla binanın kaderine terk edildiğini söyleyen Manisoy, “Bina oldukça büyük. Zamanın teknolojisiyle tam teşekküllü bir tesisti. Birkaç kat da yer altında var. Bina korumasız ve tehlike arz ediyor. Orada 30 metre yüksekliğinde eski bir depo var. Üzerine biri çıksa, düşse ne olacak? Çatısı amyant dediğimiz ve kanserojen madde içeren örtüyle kaplıdır. Her yanı yıkılmaya yüz tuttu” şeklinde konuştu.

“KARARI AMERİKALILAR ALDI”

Başkan Hulusi Manisoy, bölgenin yıllar içinde çöplüğe dönüştüğünü ve tehlikeli hale geldiğine işaret ederek, binanın durumunu KKTC’nin ilgili makamlarına aktardıklarını belirtti.

Manisoy, bu konuda şunları söyledi:

“Bölgeye yıllar içinde çöpler ve hayvan ölüleri atıldı. Bu bina Amerikalılarındır ve kimseye vermiyorlar. Bizim kontrolümüzde olan bir yapı değil. Biz ilgili makamlara binanın tehlike arz ettiğini bildiren bir yazı gönderdik. Onlar da ilgili kişilere ulaşıp durumu bildirdiler. Sonucunda da tehlike arz ettiği için Amerikalılar binayı yıkma kararı aldı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1