banner2
banner34

Yılmaz: Pandemi evsiz kadın sayısında patlama yaşatıyor

Yılmaz: Pandemi evsiz kadın sayısında patlama yaşatıyor
banner45

“Şiddete Karşı yan yana” projesi direktörü Ömür Yılmaz, ülkede yaşanan salgın kadına şiddeti artırmanın yanında evsiz kalan kadınların oranında da büyük bir patlama yaşanmasına neden olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Özellikle Temmuz-Ağustos döneminde LTB bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Sığınma Evine birçok evsiz kalan kadının başvurdu, ne acıdır ki Sosyal Hizmetler Dairesinin hiçbir şekilde el atmadığı bu sorun polis vasıtasıyla bize aktarılıyor” dedi.

“Şiddete Karşı yan yana” projesi direktörü Ömür Yılmaz, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında pandemi sürecinde kadınların yaşadığı sorunları anlattı.

banner37
Yılmaz, KKTC’nin Sosyal Devlet anlayışından çok uzak bir hareket tarzı izlediğine dikkat çekerek, salgın öncesi ve pandemiyle mücadele edilen bu dönemde devletin sahip çıkmadığı kadınlara Kadın Sığınma Evi olarak ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti. Yılmaz, kadına karşı şiddet ve evlerinden olan kadın sayısının bu dönemde zirve yaptığını belirterek, “ Devletin bir unsuru olan Sosyal Yardım Dairesi maalesef adına uygun hizmet ve yaklaşımdan çok uzaktadır. Sağlığın yanında ekonominin de öne çıktığı bu koşullarda birçok kadın şiddet gördüğü için sesini duyuramıyor, birçok kadın ise kapı dışarı ediliyor” şeklinde konuştu.

Ne devletin ne de hükümetlerin ciddi bir kadın politikaları olmadığına işaret eden Yılmaz, sınırlı imkanlarla ülkenin 4 bir yanındaki mağdur kadınlara LTB Kadın Sığınma Evi olarak kapılarını açtıklarını kaydetti.

Ülkede ciddi anlamda insan ticareti ve fuhuşun varlığına da dikkat çeken Yılmaz, çetelere dönüşen bu yapıdan belli çevreler rant elde ederken devletin bunu seyretmesiniz kabul edilebilir olma“Şiddete Karşı yan yana” projesi direktörü Ömür Yılmaz dığını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1