banner2
banner34

YÖDAK’tan DAÜ Eğitim Fakültesi’ne ziyaret

YÖDAK’tan DAÜ Eğitim Fakültesi’ne ziyaret
banner45

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi; Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Hasgüler ve YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu ile “Pandeminin Birinci Yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Yükseköğretim” konulu toplantıda bir araya geldi. DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan’ın makamında gerçekleşen toplantıya, DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları ve fakülte öğretim üyeleri de çevrim içi olarak katıldı.

banner37
YÖDAK Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, yaptığı konuşmada, pandeminin dünyada olduğu gibi KKTC yükseköğretimini de etkilediğini, KKTC’de tüm üniversitelerin uzaktan eğitime geçtiğini belirtti ve pandeminin başlangıcından günümüze üniversitelerimizin uzaktan eğitime hızla uyum sağladığını ifade etti. YÖDAK’ın bu süreçte üniversitelerin uzaktan eğitim uygulamalarını hem desteklediğini, hem de gözlediğini söyleyen Prof. Dr. Hasgüler, üniversitelerin yaşadığı bu süreçlerin kalite anlayışına bağlı olarak desteklenmesi için bir kurul oluşturduklarını, DAÜ gibi kurumlardan enformasyon desteği alınmasının yararlı olacağını vurguladı. Prof. Dr. Hasgüler, DAÜ’nün geldiği noktada bu öncülüğü yapabilecek üniversitelerimizin başında olduğunu belirtti.

Toplantıda yükseköğretimde uzaktan eğitimin geleceği de konuşuldu. Uzaktan eğitimin tek başına değil, ancak yüz yüze eğitimle desteklenerek hibrit bir eğitim modelinin daha uygun olduğunu ve bunun için yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu vurgulayan Prof. Dr. Hasgüler, özellikle DAÜ Eğitim Fakültesi’nin hibrit eğitim konusunda adada öncülük yapmasının bir misyon olduğunu belirtti. Pandeminin eğitimdeki etkileriyle ilgili rektörlerle bir çalıştay yapacaklarını belirten Prof. Dr. Hasgüler, sadece pandemi döneminin değerlendirilmesi değil, aynı zamanda üniversitelerin yükseköğretimde küresel eğilimler bağlamındaki müktesebatının dinamik ve bilimsel yolla gözden geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan ise, YÖDAK’ın fakülteyi ziyaretlerinden memnuniyetini dile getirerek, KKTC Yükseköğretim alanı için DAÜ Eğitim Fakültesi olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1