banner2
banner34

“Yönetemeyen” hükümetin dayatmaları kabul edilemez!

“Yönetemeyen” hükümetin dayatmaları kabul edilemez!
banner45

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)'tan yapılan açıklamada hükümetin asgari ücretli ile kamu çalışanlarını her fırsatta birbirine düşürmeye çalıştıklarını ve hükümetin almışolduğu kararları kabul etmediklerini belirtti.

KTAMS'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Asgari ücretli ile kamu çalışanlarını her fırsat da birbirine düşürmeyi ilke edilmiş UBP, DP, YDP Hükümetinin almış olduğu kararları kabul etmiyoruz.

banner37
Devletin kaynaklarını fütursuzca harcayan, atamalara hızla devam eden, ihalesiz usule uymayan harcamaları yapan hükümet, işveren yandaşlarını korumak için asgari ücretliye hayat pahalılığını dahi yansıtmayarak emek düşmanlığı yapmış ve bugün asgari ücret tespit komisyonu toplantısını haftaya erteleyerek bu ayıda eski maaşlardan ödeme yolunu seçmiş ve işveren sermayeye bir kıyak daha geçmiştir.

Emek düşmanı hükümetin asgari ücretliyi bahane ederek, kendince vicdan muhasebesi yaparak aslında devletin kaynaklarını fütursuzca harcama sonrası kamu görevlisine de ödemeyi taahhüt ettiği hayat pahalılığı oranını kesmesi tam bir emek düşmanlığıdır.

Bilinmesini isteriz ki yaptığınız bu hareketlerin bir bedeli vardır. Daha öncede mahkemelerden dönen bu kararları sırf zamana oynamak için almanız ve bunu da dayatma olarak yapmanız kabul edilir değildir yasal haklar dahil her türlü girişimi hemen başlatacağız.

Biliniz ki aynı gün içinde aldığınız bu kararlarla Asgari ücretli ile Kamu çalışanını birbirine düşüremeyeceksiniz, aksine emekçiler olarak daha da kenetleneceğiz.

Almış olduğunuz bu kararı da ivedi olarak Anayasa Mahkemesine taşıyacağımızın bilinmesini isteriz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1