banner2
banner34

Yüksek Lisans Programına Öğrenci Kabulü Başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı’nda yeni eklenen yüksek lisans programlarıyla büyümeye devam ediyor.

Yüksek Lisans Programına Öğrenci Kabulü Başladı
banner45

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı’nda yeni eklenen yüksek lisans programlarıyla büyümeye devam ediyor.

Sağlık Kurumları Yönetimi Program Sorumlusu Prof. Dr. Hikmet Seçim, UKÜ’de 2017 – 2018 akademik yılının başlamasıyla yeni açılan lisansüstü programlarından birinin de Sağlık Kurumları Yöneticiliği Türkçe Yüksek Lisans programı olduğunu aktardı.

banner37
Prof. Dr. Seçim, Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın 7 yıldır “Healthcare Istitutions Managment” adı altında eğitim verdiğini ve dilinin İngilizce olduğunu belirtti. Seçim, Program dilinin Türkçe tezli ve tezsiz olmak üzere Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından denetlenerek,  onaylandığını ifade etti. Program Sorumlusu Prof. Dr. Hikmet Seçim, “Böylelikle, sağlık kurumları yönetimi veya işletmeciliği başta olmak üzere 4 yıllık lisans programlarından mezun herkes sağlık kurumları yönetimi alanında Türkçe yüksek lisans yapma imkanına da kavuşmuş oldu” dedi.

Türkçe Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın amacına da değinen Prof. Dr. Hikmet Seçim, “Başta hastaneler olmak üzere Sağlık Bakanlığı’nda, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşlarında görev yapan ya da görev alacak kişilere alanlarında uzmanlaştırmayı hedeflerken aynı zamanda özellikle de hekimlere, hemşirelere ve her meslekten diğer üniversite mezunlarına da sağlık kurumları yönetimi alanında ihtisaslaşmalarını sağlayacakları bir eğitim vermeyi amaçlıyoruz” dedi. Sağlık Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nın içeriği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Seçim şunları kaydetti: Program Sağlık Kurumları’nda Yönetim ve Organizasyon, Sağlık Kurumları’nda Kalite Yönetimi ve Akreditasyon, Sağlık Kurumları’nda Pazarlama Hizmetleri, Sağlık Kurumları’nda İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Kurumları’nda Sayısal Karar Verme Teknikleri ve Sağlık Kurumları’nda Halkla İlişkiler gibi uzmanlaşmayı sağlayacak derslerden oluşuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2017, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1