banner2
banner34

Yunanistan'dan skandal Türkiye açıklaması: Tanımıyoruz!

Yunanistan'dan skandal Türkiye açıklaması: Tanımıyoruz!
banner45
banner46

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 6 Nisan tarihli Libya ziyareti çok konuşulmuş, Atina'dan kovdurduğu dönemin büyükelçisi, şimdinin Konsey Başkanı Muhammed el Menfi ve Abdülhamid Dibeybe ile bir araya gelmişti.

Miçotakis gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında temaslarını Yunanistan'da yayın yapan Star TV kanalına değerlendirirken skandal açıklamalarla, Türkiye'nin iyi niyet ve komşuluk ilişkilerine dayanan adımlarına karşı tahrik içeren sözler söyledi.

"TÜRKİYE LİBYA'NIN KOMŞUSU DEĞİLDİR"

Avrupa Komisyonu'nun Yunanistan'ın bu görüşlerine katıldığını da belirten Miçotakis, "Libya'nın komşusu Türkiye değil, Yunanistan'dır" diye konuştu ve bu durumu Libya'nın geçici Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus Menfi'ye de anımsattığını aktardı.

banner37
Bu konuda Menfi ile iki ülke arasındaki deniz yetki alanlarını belirleyecek ortak bir heyet oluşturulması konusunda mutabık kalındığını vurgulayan Miçotakis, yaklaşık 10 yılın ardından Libya'ya gerçekleştirilen ziyaretin oldukça başarılı olduğunu söyledi.

YUNANİSTAN VE KIBRIS MESAJI

Türkiye ile AB arasında yeniden başlayan istikşafi görüşmelerde ortaya konan pozitif gündemin, her an değişebileceğinin de bahseden Miçotakis, görüşmelerin seyrini bunun Ankara'nın Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik tutumunun belirleyeceğini savundu.

AYAĞINA GİTTİĞİ MENFİ'Yİ ÜLKEDEN KOVDURMUŞTU

27 Kasım 2019'da Türkiye, Birleşmiş Milletler'in meşru kabul ettiği Trablus hükümetiyle askeri işbirliği ve deniz yetki alanları anlaşması imzalarken, bu anlaşmaya Yunanistan, Akdeniz'deki çıkarlarına ters olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

İç savaşta Halife Hafter'i destekleyen Atina hükümeti, Libya'nın Atina Büyükelçisi uhammed Yunus Menfi'yi "Persona non grata" yani istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1