banner2
banner34

Zafer UBP’nin

KKTC’de seçim UBP’nin zaferi ile sonuçlandı. Sayım, bugün öğle saatlerine kadar devam edecek. Partilerin oy oranları ve milletvekili sayıları belirlense de, 50 milletvekili bugün belli olacak

Zafer UBP’nin
banner45

 

UBP ZİRVEDE: Ulusal Birlik Partisi, katılımın yüzde 62.4 olduğu seçimler, yüzde …. Oy oranı ile birinci parti olarak tamamladı. Cumhuriyetçi Türk Partisi seçimleri 2’nci sırada tamamlasa da bir önceki seçime göre ciddi oy kaybı var. Halkın Partisi ve YDP meclisin yeni partisi oldu, TKP sandıkta kaldı, TDP beklenen oya ulaşamadı

ÖZGÜRGÜN TEŞEKKÜR ETTİ: Seçimlere başbakan olarak giren Hüseyin Özgürgün, UBP tabanına teşekkür etti. Özgürgün: Kuzey Kıbrıs halkı bize büyük bir sorumluluk verdi. Bu sorumlulukla bundan sonra vatandaşlarımızın refahı için daha çok çalışacağız

SAYIM SÜRÜYOR: Bu arada, gazetemiz yayına hazırlandığı sırada karma oyların sayımına devam ediliyordu. YSK, bugün öğle saatlerine kadar sayımın sürmesinin beklendiğini açıkladı. Mühür ve tercih oylarına karma oylardan gelen tercihler de eklenince, kesin isimler bugün açıklanacak

Cumhuriyet Meclisi’nde oy çokluğuyla alınan karar sonucu milletvekilliği erken genel seçimleri dün yapıldı. Yeni seçim yasası çerçevesinde ülke geneli çarşaf liste olarak yapılan seçimlerde halk büyük bir olgunluk içerisinde oy kullandı. Seçime katılım ise beklenenden çok düşük oldu. Yüksek Seçim Kurulu saat 17.30 itibarı ile seçime katılımı yüzde 62.40 olarak açıkladı.

Oy verme işleminin sona erdiği saat 18.00’den itibaren öncelikle küçük yerleşim birimlerindeki seçim sonuçları haber merkezlerine ulaşmaya başladı. Ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim günü yasakları nedeniyle sandıklardan gelen sonuçlar saat 19.00’dan itibaren açıklanmaya başlandı.

UBP zirvede

Ulusal Birlik Partisi, seçime katılımın yüzde 62.4 olduğu seçimler, yüzde …. oy oranı ile seçimin galibi geldi. Cumhuriyetçi Türk Partisi seçimleri ikinci sırada tamamlasa da bir önceki seçime göre ciddi oy kaybı var. Halkın Partisi ve YDP meclisin yeni partisi oldu, TKP sandıkta kaldı, TDP beklenen oya ulaşamadı.

Sayım sürüyor

Bu arada, gazetemiz yayına hazırlandığı sırada karma oyların sayımına devam ediliyordu. YSK, bugün öğle saatlerine kadar sayımın sürmesinin beklendiğini açıkladı. Mühür ve tercih oylarına karma oylardan gelen tercihler de eklenince, kesin isimler bugün açıklanacak

banner37
En hızlı sonuçlar partilerden

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim sonuçları verilmesine ilişkin yasağı kaldırmasının ardından kamuoyuna yansıyan ilk sonuçlar, Ulusal Birlik Partisi’nin milletvekilliği genel seçimini açık ara farkla kazandığını ortaya çıkardı.

Seçime katılan siyasi partilerde oluşturulan bilgi akış ağı ile en hızlı sonuçlar kamuoyuna yansıdı. Siyasi partilerin mühür bazında aldıkları ilk sonuçlar UBP’nin ardından gelen ikinci partiye yüzde xx.xx fark açtığını ortaya çıkardı.

YSK tam sonuçları verdi

Siyasi partilerin sandık görevlileri aracılığıyla oluşturduğu ağda mühür bazında oy oranları hızlı bir şekilde merkeze aktarılırken Yüksek Seçim Kurulu karma oyların da sayımını yaparak sonuçları vermeye başladı. Dolayısıyla Yüksek Seçim Kurulu’nun gerek ilçeler gerekse ülke bazında verdiği sonuçlar kamuoyuna yansıyan sonuçların çok gerisinde oldu.

 Her ilçede UBP önde

Siyasi partilerin kamuoyu ile paylaştığı sonuçlarda da YSK’nın açıkladığı sonuçlarda da her ilçede Ulusal Birlik Partisi birinci parti olarak çıktı. UBP, özellikle Lefkoşa ve İskele’de ikinci sırada bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne ciddi fark yarattı.

Şefik: “Milletvekili isimleri en geç salı sabahı belli olacak”

Yüksek Seçim Kurulu(YSK) Başkanı Narin Şefik, milletvekili sayılarının partilere dağılımının ve milletvekili isimlerinin Pazartesi akşamı veya en geç Salı sabahı belli olmasını beklediklerini açıkladı.

Açıklanmakta olan sonuçların kesin sonuçlar olmadığını, sonuçların henüz ne Sandık Kurulların denetiminden ne de de iki aşamalı İlçe Seçim Kurulunun denetiminden geçtiğini belirten Şefik, milletvekili sayılarının partilere dağılımı ve isimlerinin Pazartesi akşamı, en kötü ihtimalle Salı sabahına kadar netleşmesini beklediklerini kaydetti.

YSK Başkanı Şefik, basına kurallara gösterdiği saygı ve özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1