banner2
banner34

Zambaklara zarar verenleri polise şikayet etti

Zambaklara zarar verenleri polise şikayet etti
banner45

Gazimağusa Melediye Meclis üyesi Ulus Irkad, sahillerimizde yetişen kum zambaklarına zarar verildiğinin altını çizerken, kaplumba ve yumurtalarına zarar vermenin sorumsuzluk olduğunu vurguladı. 

Bu duruma kayıtsız kalamayan Irkad, polise bu konu hakkında şikayette bulundu. Gazimağusa Melediye Meclis üyesi Ulus Irkad sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak durumu kamuoyuna açıkladı

"Sevgili Mağusa Halkı,

Bildiğiniz gibi Glapsides Bölgesi sahili hem kum zabakları bakımından hem de Caretta Caretta kaplumbağalarının aynen Girne Alagadi Sahili gibi yumurtalarını bıraktıkları bir alandır. birkaç haftadır maalesef bazı sorumsuz şahıslar bu sahil üzerindeki hem kaplumbağa yuvaları üzerinde hem de kum zambakları üzerinde ralli yaparak hem kum zambaklarına hem de kaplumbağa yuvalarındaki kaplumbağa yumurtalarına zarar verecek tehlikeli boyuta gelmişlerdir. Bugün Polis Merkezi'ne giderek , Polis ekiplerinin bu sahil boyunca patrollarda bulunarak doğaya karşı işlenen bu canilik ve suçların durdurulması üzerinde ihbarda bulundum ve ifade verdim. Poliste görevli olan polis subayı ve görevli polisler bana büyük incelik göstererek hem beni dinlemişler hem de artık geceleyin bu sahil boyunca patrolda bulunacaklarını söylemişlerdir. Bu konuda polis arkadaşlarımıza teşekkür ederken durumu tüm kamuoyuna , çevreci derneklerimize, çevreci arkadaşlarımıza ve de tüm halkımıza duyururum.

banner37
Saygılarımla

"Gazi Mağusa Belediyesi" Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi

Ulus Irkad"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1