banner2
banner34

Zekâ Oyunları Merkezi Açıldı

Zekâ Oyunları Merkezi Açıldı
banner45

KKTC’nin ilk Zekâ Oyunları Merkezi Lefkoşa’da açıldı. Kıbrıs Bilim ve Zekâ Vakfı tarafından hazırlanan merkezin açılışı 28 Ekim 2022 Cuma günü gerçekleştirildi.

Açılışa KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu TÖRE, T.C. Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat BAŞÇERİ, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin BAYIRKAN, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun KOÇ, KKTC Satranç Federasyonu Başkanı Mert TAŞKIN, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Müşavirleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldılar.

Açılışta katılımcıları bilgilendiren Kıbrıs Bilim ve Zekâ Vakfı (KIBZEV) Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Nazım Serkan BURGUL, alanında ilk olarak hizmete girecek merkezin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti. Genç bir vakıf olarak çok kötü durumda olan bu vakıf eserine büyük masraflar yaparak ayağa kalkmasını sağladıklarını söyledi. Desteklerinden dolayı hayırseverlere, Kıbrıs Vakıflar İdaresine, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliğine, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığına, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e ve açılışta kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür etti.

Merkezde ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine akıl ve zekâ oyunları eğitimleri verilecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında Mangala, Reversi, Q bitz, Pentago, Kulami, Equalibri gibi oyunlar öğretilecek. Merkezde satranç atölyesinin yanı sıra geleneksel oyun ve oyuncak atölyeleri de yer alacak.

banner37
KIBZEV Başkanı BURGUL, KKTC’de yaşayan tüm çocukları ve gençleri burada açılacak eğitimlere davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1