Kıbrıs’ta kara para aklama ağına dair önemli ifşalara imza atan gazeteciler Ayşemden Akın ve Emine Yüksel’e siber saldırı düzenlendi. Gazetecilerin sosyal medya hesapları ele geçirilirken, Facebook hesapları tamamen kapatıldı.
Ayşemden Akın, Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Bugün Kıbrıs adlı haber sitesinin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hem kişisel hem de kurumsal olarak yoğun baskı altında olduklarını belirtti. Gazetelerinin kapatılacağına dair ihbarlar aldıklarını ve doğrudan tehdit edildiklerini ifade eden Akın, “Özgür basın susturulamaz” diyerek geri adım atmayacaklarını vurguladı.
Bugün Kıbrıs, son aylarda Kuzey Kıbrıs’ta kara para aklama faaliyetleri üzerine yaptığı haberlerle dikkat çekmişti. Sitede yayımlanan haberlerde, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere, AKP iktidarı içindeki bazı üst düzey isimlerin adı geçmişti.
Söz konusu saldırılar, gazetecilik faaliyeti yürütenlerin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunu bir kez daha gözler önüne sererken, ifade özgürlüğü ve bağımsız basın üzerindeki baskının boyutunu da ortaya koydu.