İsias Davası dördüncü duruşması aranın ardından yeniden başladı İsias Davası dördüncü duruşması aranın ardından yeniden başladı

MELİHAT HAKSIZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Çalışma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse'nin "rüşvet" iddiasıyla tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda rüşvet almanın yanı sıra rüşvet vermenin de suç olduğunu belirterek, "Peki rüşveti veren nerede?" diye sordu. Özellikle son altı ayda ortaya çıkan rüşvet iddialarının ülkenin çürümüşlüğünü gösterdiğini vurgulayan Özersay, temiz ve dürüst siyasetin önemine dikkat çekti.

Özersay'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Polis bu sabah Çalışma Bakanlığı Müdürü'nü rüşvet aldığı iddiasıyla mahkeme önüne çıkardı ve müdür için tutukluluk kararı alındı. Rüşvet aldığı iddia edileni mahkeme önüne çıkardınız da size o rüşveti verdiğini söyleyen ya da tespit ettiğiniz şirket yetkilileri nerede? Fasıl 154 Ceza Yasamıza göre sadece rüşvet alan değil, rüşvet veren de ağır bir suç işlemiş olur ve 10 yıla kadar hapis cezası alabilir! Yolsuzluklar ve rüşvet iddialarıyla ilgili olarak yapılan araştırmalar, bu konunun ciddiyetini ortaya koyuyor."

Editör: TE Bilisim