banner2
banner34

Memiş: Almayan, satan kaybedecek

Memiş: Almayan, satan kaybedecek
banner45

Altın fiyatları geçtiğimiz haftadan itibaren hareketli bir grafik çizmeye devam ediyor. ABD’de başlayarak Avrupa’nın önemli bankalarına sıçrayan kriz yatırımcıların endişeli ve temkinli adımlar atmasına ve altına olan talebin artmasına kapı araladı. Gram altın geçtiğimiz mart ayından sonra ilk kez bu seviyede hızlı bir artış kaydetti. Finans Analisti İslam Memiş TGRT Haber ekranlarında rekor artışları değerlendirdi, yatırımcılara önemli tavsiyeler verdi.

GRAM FİYATI 1.228 TL

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.228 lira seviyesinde işlem görüyor. Cuma günü, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, yüzde 3,66 değer kazanarak haftayı 1.215 liradan tamamladı. Cuma günü 1.990 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1 artışla 2.009 dolardan alıcı buluyor. Analistler, bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararları öncesi artan belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade etti.

FED’İN GELECEK TOPLANTIDA ALACAĞI KARAR MERAK EDİLİYOR

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in 21-22 Mart tarihlerinde yapacağı toplantıda alacağı kararlar etkili olacak. Analistlere göre, yüzde 40 ihtimalle faiz artırmayacağı, yüzde 60 ihtimalle de 25 baz puanlık faiz artışına gideceği öngörülüyor. Küresel piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin endişeler ve para politikalarına yönelik belirsizliklerin altın fiyatlarını desteklediğini kaydeden analistler, konuyla ilgili haber akışının takip edileceğini bildirdi. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.970 doların destek, 2.050 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi. İslam Memiş altın fiyatlarındaki sert yükselişlerin ardından yaptığı açıklamada Gram altın TL fiyatı şu an kapalı Çarşı piyasasında yüzde 40 lira. Ons altın bir yıl sonra 2005 dolar seviyesinde” ifadelerini kullandı. 

Memiş değerlendirmesinde şunları kaydetti:

banner37

ONS ALTINDA ÖNGÖRÜ 2.350 DOLAR

“Amerika’da 3 bankasının iflas etmesi ile beraber güvenli liman arttı, altın özellikle hem uluslararası piyasalarda hem de yurt içinde değer kazandı. Gram altın TL fiyatı, kısa vadeli geri çekilme kar satışı yaşanabilir. Ancak Haziran’dan sonra yaz aylarında yeni rekorlar beklemeye devam ediyoruz. 1.450-1.550 seviyesine kadar bu yükselişler devam edebilir. Ons altın tarafından öngörümüz 2.350 dolar seviyesine kadar yükseliş olabileceğine dair beklentimiz hala devam ediyor.”

ALTIN FİYATLARINA MERKEZ BANKALARININ KARARLARI YÖN VERECEK

“Altın fiyatları bir yıl aradan sonra geçen yıl mart ayından beri baskılandı. Burada Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz artırma politikasından dolayı baskı altında kalmıştı, tekrar bu yükselişler başladı. Merkez Bankası faizleri yumuşak şekilde indirecek diye bekliyoruz. Özellikle bu hafta ABD ve Türkiye’de faiz kararları açıklanacak.  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan yüzde 50 yüzde 50 ihtimal var. Ya 50 baz puan faiz indirimi yapacaklar ya da pas geçecekler. Aynı şekilde Amerika Merkez Bankası’nın da aynı şekilde. Çok zorlu bir süreçte merkez bankaları karar verecek. FED banka iflaslarının eşiğinde karar verecek, içeride merkez bankası deprem maliyeti ortasında bir karar verecek."

“ALMAYAN SATAN KAYBEDECEK”

“Haziran’dan sonra 1.350-1.400 seviyelerini kırdıktan sonra bugünkü fiyatların ucuz olduğunu göreceksiniz. Özellikle haziran ayından sonra hem dolar kurundaki yükselişler hem de ons altındaki artış gram altını pozitif yönde etkileyecek. Gram altın almayan ya da satan zarar edecek. Gram altın her yıl yatırımcına kazandırmaya devam edecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1