banner2
banner34

Korkmazhan: İlhaka izin vermeyeceğiz

Korkmazhan: İlhaka izin vermeyeceğiz
banner45

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, AKP iktidarının Kıbrıslı Türklerin tüm değerlerini hiçleştirerek bir ilhakı düşlediğini belirtti. Korkmazhan, “Kıbrıslı Türkler bu adanın Türkiye tarafından ilhak edilmesine asla müsaade etmeyecek” dedi.

Sol Hareket Kurucu Üyelerinden Abdullah Korkmazhan, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Korkmazhan, Yargıya yönelik saldırının bardağı taşıran son damla olduğuna dikkat çekerek, “Bugün AKP tarafından planlı ve maksatlı bir şekilde kurumlarımıza yapılan saldırılara kendini sağda gören insanlar bile karşı çıktı. Bu son saldırıyla artık bardak taşmıştır ve Kıbrıslı Türkler gerekli cevabı vermeye başladılar” eklinde konuştu.

Cenevre zirvesi öncesi yapılan hamleleri iyi algılamak gerektiğine dikkat çeken Korkmazhan, Türkiye ve Tatar’ın Cenevre’ye masayı berhava etmek için gideceklerini kaydetti. Bu gelişmelere karşı halkın uyanık olmasını talep eden Korkmazhan, “Biz kişisel çekişmelerimizi bir kenara bırakıp ortak bir paydada buluşursak bizi alt edemezler, bu aşamada vatandaşımıza büyük görevler düşmektedir, aynen 2004’te olduğu gibi bu adanın geleceğine yönelik irademizi ortaya koymalıyız” dedi.

banner37
Bölgede hızla yalnızlaşan AKP iktidarının elinde tek kart durumundaki Kıbrıs’ı kullanmaya çalıştığını anlatan Abdullah Korkmazhan, Kıbrıslı Türklerin buna izin vermeyeceğini söyledi.

“Gün irademize sahip çıkma günüdür” diyen Korkmazhan vatandaşları 24’ünde gerçekleşecek eyleme katılmaya çağırdı.

AKP’nin gerçek niyetinin adada bir çözüm değil Kuzey Kıbrıs’ı ilhak etmek olduğuna işaret eden Korkmazhan, uluslararası dengeler ve konjönktürün buna izin vermediğini belirtti.

Açıklamalarında erken seçim konusunda hükümetin tavırlarını da eleştiren Abdullah Korkmazhan, “Bu konuda meclis içi muhalefet de suçludur, bu aşamada hükümete yataklık etmek yerine bir an önce sine-i millete dönme zamanıdır” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1