banner2
banner34

Ahmet Kural'a hapis cezası

Oyuncu Ahmet Kural ve şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun davası 2. duruşması bugün görüldü. Ahmet Kural 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Kural'a hapis cezası
banner45

Ahmet Kural ve Sıla Gençoğlu'nun kamuoyunun gündemine yerleşen davasının 2. duruşması bugün görüldü. Ahmet Kural'ın  "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Çok sayıda izleyicinin de hazır bulunduğu duruşmada söz alan Ahmet Kural ve avukatı, keşif ve bazı tanıkların dinlenilmesi talebinde bulundu. Sonrasında Kural da "Masumum beraatimi istiyorum. İkimize de uyuşturucu testi yapılsın." dedi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme hakimi, sanık Kural'a "tehdit" suçundan 7 ay 15 gün, "basit yaralama" suçundan 5 ay, "hakaret" suçundan da 4 ay 5 gün olmak üzere toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi.

AHMET KURAL'IN MAHKEMEDEKİ SON SÖZÜ

 Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi. Kural, "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

 

banner37
SILA'DAN İLK AÇIKLAMA

"Öncelikle mutluyum. Türk adaletine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Türlü iftiralara uğradım. Bunların karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız çok kolay bir şey değil aslında sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese biraz cesur ve yürekli olmayı tavsiye ediyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim."

 

NE OLMUŞTU?

Sıla Gençoğlu, oyuncu Ahmet Kural hakkında 29 Ekim 2018 tarihinde savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Gençoğlu, Kural’ın kendisini Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ettiğini öne sürmüştü. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamamasından dolayı İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından dolayı 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadarlık bir süreyle hapsi istemiyle dava açılmıştı. İddianamede yer alan bilgilere göre sanık sıfatındaki Ahmet Kural dışında 5 tanığın da ifadelerine yer verilmişti. Sıla'ya ait olan doktor raporunun, İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1