MELİHAT HAKSIZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs'ın güneyindeki mahkemelerin kuzeyde bulunan taşınmaz mallar üzerinde yargı yetkisi kullanmasını sert bir dille eleştirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erhürman, bu durumun "mülkiyet" meselesini yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

Erhürman, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Güney’deki mahkemelerin tutuklama ve yargılamaları mülkiyet meselesini bir kez daha çıkardı önümüze. Kurulduğu zaman karşı çıkanlar, hatta onu kurmaya çalışanları ‘hain’ ilan edenler başta olmak üzere herkes, dört elle Taşınmaz Mal Komisyonu'na sarıldı."

TMK'nın Kıbrıs sorununda önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Erhürman, uluslararası hukukla uyumlu çözüm arayışının altını çizdi. Erhürman, TMK'nın kurulma amacını hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkının haklarını koruma ve çözüme katkı sağlama çabalarının devam ettiğini ifade etti.

Yarın Girne'nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi olacak Yarın Girne'nin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi olacak

Erhürman'ın açıklamaları, Kıbrıs adasındaki mülkiyet tartışmalarını ve KKTC'nin uluslararası hukukla olan ilişkisini yeniden gündeme getirdi. Bu durum, adanın siyasi ve hukuki statüsüne dair hassas konuların bir kez daha tartışıldığı bir dönemde geldi.

Editör: TE Bilisim