MH

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Özel Kalem Müdürü Oğuz Köse, "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla tutuklandı. Köse, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan soruşturma sonucunda tutuklanarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Savcı Senem Palabıyık'ın da hazır bulunduğu duruşmada, Polis Çavuşu Yahya Suiçmez'in şahadetinde Köse'nin, görevi sırasında usulsüzlük yaparak çeşitli menfaatler elde ettiği iddia edildi.

Polis Çavuşu Yahya Suiçmez'in ifadesine göre, Köse'nin İskele'deki bir inşaat firmasına bine yakın işlemini hızlandırmak için personel gönderdiği ancak personelin bilgisayarının olmaması üzerine bin 850 dolar değerinde bir laptopun "hediye" edilmesini istediği belirtildi.

Polis, zanlının yine İskele'deki bir inşaat firmadan bakanlıktaki işlerini hızlandırmak için bir bölgede satın almak istediği arsada indirim yapılmasını istediğini ifade etti. Polis, önceki akşam tutuklanan zanlının evinde yapılan aramada firmadan aldığı bilgisayarın, cep telefonunun emare alındığını kaydetti.

Polis, zanlıdan şikayetçi olan firma ve şahısların zanlının kendilerinden talep ettikleriyle ilgili ellerinde yazışmalar ve mesajlar olduğunu, bunları polise vermek istediklerini söylediklerini kaydetti. Polis, zanlının emare alınan cep telefonunun şifreyi vermediğini, bu nedenle inceleme yapamadıklarını, söz konusu telefonda birçok suçla bağlantılı yazışmaların olabileceğini ifade etti.

Yapılan soruşturmada, Köse'nin bu laptopu kendi evinde özel işleri için kullandığı tespit edildi.

İsias Otel duruşmasında Erdem Yıldız’ın avukatı: Müvekkilim o tarihlerde yurt dışındaydı İsias Otel duruşmasında Erdem Yıldız’ın avukatı: Müvekkilim o tarihlerde yurt dışındaydı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Köse'nin tutuklanmasının ardında, yabancı işçi getirme işlemlerindeki usulsüzlüklerin ve şirketlerle yapılan muhtemel yasa dışı anlaşmaların araştırıldığı belirtiliyor. Köse'nin 3 günlük tutukluluk süresi, ilgili suçlamalarla ilgili daha fazla delil toplanması ve soruşturmanın derinleştirilmesi amacıyla verildi.

Şu anda Köse'nin avukatı, müvekkilinin sağlık durumu hakkında doktor kontrolü isteyerek tutukluluğa itiraz etmedi. Yargıç Jale Ergüden'in kararıyla Köse'nin sağlık durumu da göz önünde bulundurularak doktor kontrolünden geçirilmesine karar verildi.

Editör: TE Bilisim