banner2
banner34

Hyundai yaptı, bu otomobil resmen yürüyor!

Dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2019'a Hyundai'nin yürüyebilen otomobili damgasını vurdu.

Hyundai yaptı, bu otomobil resmen yürüyor!
banner45
banner46

Otomotiv devinin yeni oyuncağı ilk kez CES 2019 etkinliğinde ortaya çıktı. Bu arabanın en müthiş özelliği 'ayaklarında' gizli.

Hyundai Elevate, diğer otomobillerden farklı olarak tekerleklerinin üzerinde gitmekten öte 'yürüyebiliyor'!

Hyundai, CES 2019 kapsamında dikkatleri üzerine çekecek çok önemli bir hamle yaptı. Özel bir konseptini ilk kez gösteren şirket, ayakları yere basan otomobiliyle geliyor.

Ancak bu otomobilin yapılış amacı diğerlerinden oldukça farklı elbette.

Daha çok sel, kasırga gibi doğal afetlerde hayat kurtarması beklenen Hyundai Elevate, yüksek yerlere kolayca tırmanabilirken, çukurlara girebiliyor ve yüksek manevra kapasitesiyle farkını ortaya koyuyor.

Henüz konsept formda olan Hyundai Elevate, elektrikli otomobillerle robot teknolojilerinin harmanlanması sonucu ortaya çıkan bir ürün.

Robotik bacaklar sağa sola ve ileri geri geniş-serbest açılarla hareket ederken mevcut tekerlekler de normal yol koşullarında tipik elektrikli otomobil kullanım olanağı sağlıyor.

banner37
Hyundai yaptı, bu otomobil resmen yürüyor

Yine bu bacaklar, birbirinden bağımsız olarak hareket ederken gövde içerisindekiler de mevcut bu değişik hareketlerden etkilenmeden stabil bir konumda yol almış oluyor.

Örneğin bir deprem sonrası bölgeye kurtarma ekipleri gitmesi gerekiyor. Ancak binaların oluşturduğu yığınlardan dolayı hiç bir itfaiye veya ambulans ne yazık ki çoğu yere ulaşamıyor.

Yaşanılacak olan doğal felaketler sonrasında da insanların yardımına yetişmesi amacıyla da geliştirilen yürüyen otomobil Hyundai Elevate, gerektiği yerde zıplayabiliyor hatta gerektiği yerde ise ayaklar yardımıyla gidilmesi gereken bölgeye tırmanabiliyor.

Ayrıca yetkililer tarafınca belirtilen bilgilere göre, söz konusu yürüyen aracın tekerleklerinin 360 derece de dönebildiği de özellikle belirtildi.

Bu durum ise, söz konusu aracın her türlü arazide rahatlıkla hiç bir engele takılmadan ilerlemesine yardımcı oluyor.

Oldukça fütüristik bir otomobil olan yürüyen otomobil Hyundai Elevate‘nin şimdilik ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1