banner2
banner34

Tasarımını konforuyla süsledi!

C sınıfı hatchback modeller arasında en iddialılardan biri olarak gösterilen Megane Hatchback, bu hafta test konuğumuz oldu.

Tasarımını konforuyla süsledi!
banner45

Daha öncesinde Sedane modeli ve GT-Line paketiyle test sürüşü imkanı bulduğumuz modeli yakından tanıma fırsatı bulmuştuk. Bu testimiz de ise daha çok konfor ve teknoloji üzerine yoğunlaştık. Bunları konuşacağız ama gelin şöyle bir tasarımı hatırlayalım…

TASARIM

 

Megane bu neslinde oldukça sportif bir tasarıma sahip. Bunu daha önce de konuştuk. Özellikle pianoblack detaylarla süslenmiş ızgara, büyük logo, kaput üzerindeki bombeler, yan profilde omuz hizası sportif çizgiler ve far yapılarında ki agresiflik bu iddiasını ortaya koyuyor. Yeni rengi kırmızı da modele çok yakışmış.

İçeride ise ilk olarak malzeme kalitesinden bahsedebilirim. İşçilik oldukça başarılı. Ağırlıklı olarak yumuşak malzemelere denk geliyorsunuz.( Bu da trim seslerini yüksek kilometrelere öteliyor) Zaman zaman kaba malzemelerin yer kapladığını düşünsek de, o malzemelerinde yumuşak yapısı bu olumsuz düşünceyi biraz yumuşatıyor. Teknolojik olarak öyle bir ekran sizleri karşılıyor ki, evinizde tablet kullanırken ki keyfi sizlere sunabiliyor. Akıllı telefonlarla uyumlu çalışması da büyük bir avantaj.. Bunun dışında son dönem bütün teknolojileri ekran üzerinde bulabiliyorsunuz. Ayrıca farklı renk seçeneklerine ulaşılması da büyük avantaj. Araç içindeki ambiyans bir anda değişebiliyor. 5 farklı renk sizin modunuza göre değişiyor. Masaj seçeneğinin olması şoförü rahatlatsa da, yolcu bölümünde bulunmaması neden diye bir soru sordurtabiliyor… O zaman da Talisman’dan ne farkı olurdu diye düşünebiliyorsunuz. Genel hatlarıyla içeride bizlere tatminkar tasarım sunan Megane, bir sonraki neslinde acaba D sınıfına göz kırpacak mı diye düşündük !

ARTI – EKSİ KÖŞEMİZ…

İşte bu köşemizde aracın olumlu – olumsuz bulduğumuz yönlerini konuşacağız. Gelin eksikleriyle başlayıp daha sonra bizi memnun eden detaylara doğru ilerleyelim..

Oturma pozisyonları 1.80 üzerinde biraz sıkıntı yapabiliyor. Koltukları en alt pozisyona çekiyorsunuz, bu seferde arka alanda yaşam alanı kısıtlanıyor.

Sunroof yalıtımı biraz etkiliyor. Yüksek hızlarda tepeden rüzgar sesi alıyorsunuz.
Çok dolgun malzemeler araç içerisinde gereksiz yer kaplıyor. Özellikle kapı üstündeki geniş malzemeler ve geniş çıkıntılı koltuklar buna sebep oluyor.

Viraj performanslarında model, yüksek hızlarda önden kopmalar yapabiliyor.
Özellikle otonom sürüşe geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu dönemde büyük bir eksik..

EVET ARTILAR..

Modelde neleri çok beğendik bizlere neler keyif verdi biraz da bunlardan bahsedelim.

+ Özellikle süspansiyon konforuna bayıldık. Bunu modeli yayında anlatırken de konuştuk. Hatta kasis geçişlerinde canlı canlı gösterdik. En ufak bir rahatsızlık hissetmedik.. 

banner37

+ Tabi ki yakıt tüketimi. Dizel otomatik model bizlere karmada, performanslı kullanmamıza rağmen 7 litre gibi bir veri sundu. Normal kullanımlarda daha önceki testlerimizde şahit olduğumuz üzere 5 litrelik ortalamalar sunabiliyor.

+ Teknolojik donanımlar. Masaj da dahil, son dönem çoğu teknoloji elinizin altında. Çok kullanışı son teknolojilere sahip ekran, adaptif cruise kontrol, şerit takip sistemi, kendin park sistemi, geri görüş kamerası, start-stop, bluetooth-aux-usp, sürüş modları, ambiyans aydınlatma renk seçenekleri, park sensörleri, dijital ve ikonları değişen kadran göstergesi, kör nokta uyarıcıları, eco-mode, bunlar ön plana çıkan teknolojiler…

 

+ Tasarım dışarı da çok sportif, özellikle hatchback modeli gençlerin ilgisini fazlasıyla çekebiliyor. Kırmızı rengine de bayıldık.

+ Malzeme kalitesi ve işçilik üst sınıf. Yüzde 60 alan yumuşak malzeme içeriyor. ( Trim sesi duymanız uzun kilometreler sonra olabilir)

+ Ara hızlanmaları kalkıştaki tepkilerin çok çok üstünde.

+ Şanzıman genel olarak başarılı. Geçişler sarsıntısız ve hızlı ancak; zaman zaman kararsızlık yapabiliyor. Bunu da genelde yokuş inerken motor frenine geçeceği anda ve bir tümsekten geçerken lastikler yere değdiği anda yapıyor. O anlarda saniyenin de altında gecikmeler yaşatabiliyor.

Testimiz hakkında ki olumlu olumsuz görüşlerinizi, kafanızdaki soruları bizlere buradan iletebilirsiniz. Özellikle modele bu rengi yakıştırdınız mı yorumlarınızı bekliyorum.. Testimizi izlemek isterseniz de aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Lxi5LbyOgYo

MOTOR ÖZELLİKLERİ

Silindir Hacmi 1461 cc
Beygir Gücü 110 HP
Maksimum Tork 250 Nm
0-100 Km Hızlanma 12.3 sn
Maksimum Hız 187 km/s
Vites Tipi 6 İleri Otomatik

Yakıt Türü Dizel
Şehir İçi Ortalama Tüketim 4.1 lt
Karma Yakıt Tüketimi 3.8 lt
Şehir Dışı Ortalama Tüketim 3.6 lt

Uzunluk 4359 mm
Genişlik 1814 mm
Yükseklik 1447 mm

Bagaj Hacmi 434 lt
Yakıt Deposu 47 lt
Lastik Ölçüleri  18 İnç

Kaynak: Haber7

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1