banner2
banner34

Tesla Model Y’nin ilk görüntüleri yayınlandı

Tesla, son olarak ciddi sipariş rakamlarına ulaşan otomobili Model 3’ten sonra daha ucuz elektrikli otomobillere yönelmişti. Markanın bu amaçla üreteceği crossover modeli Tesla Model Y’nin ilk resmi görüntüleri paylaşıldı!

Tesla Model Y’nin ilk görüntüleri yayınlandı
banner45

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve Elon Musk’ın yerini sağlamlaştırdığı yıllık hissedarlar toplantısında pek çok ilginç bilgi paylaşıldı. Semi ve Roadster başta olmak üzere gelecekteki ürünlerini ortaklarıyla paylaşan Tesla, Model Y’ye ait olduğu belirtilen prototipten de görüntüler yayınladı.

banner37
Bir silüet halinde görünün Tesla Model Y, markanın ürün grubundaki ilk crossover aracı olacak. Yansıtılan silüet görüntülerde aracın yan aynalarının olmayışı dikkat çekerken, Musk maliyetleri düşürmek adına aracın iç mekanında deri malzeme kullanılmayacağını bildirdi. Bu da elektrikli crossover’ın fiyatının Model 3’e oldukça yakın olacağını gösteriyor.

 

Mart 2019’da tanıtılacak olan Model Y, önümüzdeki yılın sonunda yollara inmiş olacak. Semi ve yeni Roadster ile Gigafactory’nin ikinci bölümünde üretilecek olan aracın nasıl bir başarı göstereceği ise şimdiden merak konusu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1