İskele’de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklu
24 Ekim 2026 tarihinde saat 19.30 sıralarında, İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği ekipleri tarafından İ.A.U. (E-31), V.S.O. (E-30), E.G.E. (E-31), M.A. (K-25) ve Y.U.’nun (K-25) kaldıkları iki ayrı ikametgâhta arama yapıldı.
Aramalarda, toplam 8 gram ağırlığında Hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunduğuna inanılan bir öğütücü ele geçirilerek emare olarak alındı.
Olayla ilgili 5 kişi tutuklanırken, yapılan muhaceret kontrollerinde V.S.O.’nun ülkede yasal statüsü bulunmadığı ve ikamet izinsiz olarak kaldığı tespit edildi.
Gönyeli’de sahte araç satışıyla dolandırıcılık
Mayıs ve Temmuz 2026 ayları içerisinde Gönyeli’de, A.N.A. (E-32) ile T.S.E.’nin (E-22), gerçekte araç satıcısı olmadıkları halde kendilerini bir kişiye galerici olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.
Zanlıların, Range Rover marka aracın satışı için söz konusu kişiden sahtekârlıkla toplam 1.850 sterlin ve 2 bin 400 ABD doları temin ettikleri belirlendi.
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında T.S.E. tutuklanırken, A.N.A.’nın arandığı bildirildi.
Kaçak yaşam denetimlerinde 5 kişi tutuklandı
Polis ekipleri tarafından 24 Ekim 2026 tarihinde ülke genelinde kaçak yaşamla mücadele kapsamında denetim ve kontroller gerçekleştirildi.
Denetimlerde, KKTC’de yasal statüsü bulunmadığı halde ikamet izinsiz olarak kaldıkları tespit edilen toplam 5 kişi tutuklanarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Yılmazköy’de yangın: 520 balya zarar gördü
24 Ekim 2026 tarihinde saat 14.30 sıralarında Yılmazköy’de bir şahsa ait ağıl ve ambarda yangın meydana geldi.
Yangın sonucunda 20 rulo balya ile 500 kare balyanın yanı sıra harç yoğurma makinesinin sol ön tekerleği, dolap kapağı ve lastik jantı yanarak zarar gördü.
Yangın, Polis İtfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Polis, tüm olaylarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini bildirdi.





