banner2
banner34

11 yaşından büyük çocuklarda 'Uzun süreli Covid' tehlikesi

11 yaşından büyük çocuklarda 'Uzun süreli Covid' tehlikesi
banner45
banner46

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsüyle mücadelede aşılama devam ederken virüsün sürekli mutasyona uğraması işleri daha da zorlaştırdı. Özellikle son dönemde ortaya çıkan Delta ve Mu varyantlarıyla beraber vakalarda artış oldu, 4 milyondan fazla insan hayatını kaybetti.

Son zamanlarda ise bilim insanları, 'Uzun süreli Covid'e yoğunlaştı. Uzmanlar, bazı kişilerde koronavirüs hastalığının aylarca geçmediğini vurguladı ve yeni uyarılarda bulundu.

banner37
The Mirror'ın haberine göre, bilim insanları çocukların da 'Uzun süreli Covid' nedeniyle hastalandığını belirtti, önlem alınmazsa ise 2 bin çocuğun 'Uzun süreli Covid'e yakalanacağını vurguladı.

Delta varyantının öncesinde yapılan bir çalışmada 11 yaş ve üstü enfekte olan her 7 çocuktan 1'inin Covid-19'a yakalandığını, hastalığın 15 hafta sonra bile semptomlar gösterdiğini ortaya koydu. Uzmanlar ise 'Uzun süreli Covid'e karşı aşılamanın altını bir kez daha çizdi.

Öte yandan The Lancet Infectious Diseases journal'da yayınlanan araştırmaya göre, aşılı kişilerin 'Uzun süreli Covid'e yakalanma riski aşısızlara oranla 2 kat daha az.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1