banner2
banner34

ABD'li ecza şirketinden ikisi bir arada aşı

ABD'li ecza şirketinden ikisi bir arada aşı
banner45

Tüm dünya koronavirüsle mücadele ederken bir yandan da araştırmalar son hızla devam ediyor. Covid-19'un sürekli mutasyona uğramasıyla daha da hızlanan araştırmalarda Covid aşılarında kullanılan tekniğin diğer virüslere de uygulanabileceği ortaya çıktı.

Covid-19 aşılarının geliştirilmesinde büyük payı olan ABD'li ecza şirketi Novavax, hem Covid-19 hem de grip aşısının bir arada bulunduğu birleşik aşının denemelerinin başladığını duyurdu. Novavax Araştırma ve Geliştirme Başkanı Dr Gregory Glenn yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''YÜKSEK DÜZEYDE KORUMA SAĞLAYABİLİR''

banner37
"Bu iki aşının kombinasyonu, sağlık sistemi için daha fazla verimlilik sağlayabilir ve tek bir hamle ile Covid-19 ve influenzaya karşı yüksek düzeyde koruma sağlayabilir."

Dailymail'in haberine göre, birleşik aşının ilk denemeleri Avustralya'da yapılacak. Araştırmacılar, çalışmadan en az sekiz hafta önce koronavirüs bulaşmış ya da onay almış Covid-19 aşısı olmuş 50 ila 70 yaşları arasında 640 kişiye şirketin Covid-19 ve grip aşısının güçlendirici kombinasyonunu uygulayacak.

SONUÇLAR 2022'NİN İLK YARISINDA ÇIKABİLİR

Öte yandan Novavax, Mayıs ayında mevsimsel birleşik grip ve Covid-19 aşılarının ortaya çıkan varyantlarla mücadelede kritik olmasını beklediğini açıklamıştı. Çalışmalarda şirketin grip aşısı 'NanoFlu/NVX-CoV2373' hem influenza A hem de influenza B'ye karşı güçlü tepkiler ortaya çıkardı ve koronavirüse karşı da koruma sağladı.

Birleşik aşı için deneme sonuçlarının 2022'nin ilk yarısında sonuçlanması beklenirken şirket aynı zamanda Covid-19 aşısı için FDA'dan tam onay bekliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1