banner2
banner34

Alzheimer'ın artık idrar testiyle teşhisi mümkün

Alzheimer'ın artık idrar testiyle teşhisi mümkün
banner45

Bilim insanları Alzheimer hastalığı ile ilgili yeni bir araştırma ortaya koydu. Bugüne dek karmaşık ve maliyetli beyin taramalarıyla tespit edilen Alzheimer ’ın idrar testiyle tespit edilebileceği belirtildi.  Çin'in Şangay kentindeki Jiao Tong Üniversitesi'ndeki bilim insanları, basit bir idrar testiyle beyindeki gerilemeyi hastalık ilerlemeden tespit edebileceğini söylüyor. Test yüksek formik asit seviyelerini tespit ederek çalışıyor. 

GENİŞ ÇAPLI TARAMAYA SON

banner37
Frontiers in Aging Neuroscience dergisinde yazan Dr Qihao Guo, testle ilgili şunları söyledi: “Alzheimer sürekli ve gizli bir kronik hastalıktır. Gelişebilir ve bilişsel bozukluk ortaya çıkmadan önce yıllarca sürebilir. Hastalığın erken evreleri, geri dönüşü olmayan bunama evresinden önce ortaya çıkar. Bu, müdahale ve tedavi için altın penceredir. Bu nedenle, yaşlılar için erken evre Alzheimer hastalığı için geniş çaplı tarama gereklidir” dedi. 

ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Araştırmacılar şunları söyledi: "Hastalığın ilerlemesiyle birlikte, idrar formik asit seviyeleri genel olarak bir artış eğilimi gösterdi. Alzheimer'ın idrar biyo-belirteçlerinin tespiti uygun ve uygun maliyetlidir” dedi. 

Çalışmaya normal beyin fonksiyonundan tam gelişmiş Alzheimer'a kadar değişen 574 kişi katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1