banner2
banner34

Arıların kıyameti...

Dünyanın milyonlarca yıldır aksatmadan yaptığı işlevler artık eskisinden daha aksak ilerliyor. Hayvan türlerinin birer birer soyunun tükendiğini gördüğümüz 20 ve 21. yüzyıllara bir yeni tür daha eklenecek gibi görünüyor. Bilim adamları arılar hakkındaki korkunç bilgiyi paylaştı.

Arıların kıyameti...
banner45

Londra ile Ottawa Üniversiteleri’nde görevli bir grup bilim insanının yaban arıları üzerinde yaptığı araştırmaya göre bu canlılar, küresel ısınma nedeniyle topluca yok olma tehlikesiyle yüz yüze...

ARI NÜFUSU BİRKAÇ YIL İÇİNDE YOK OLACAK

banner37
66 farklı yaban arısı türünü 100 yılı aşkın süreç dahilinde coğrafi kayıtlara göre inceleyen bilim insanları, canlıların nüfus hareketlerini bölgesel sıcaklık değişimleri ile kıyaslayan bir model geliştirmiş. Elde edilen sonuçlar ise sıcaklık artışlarıyla yaban arısı nüfusunun düşüşü arasında belirgin bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

Bilim insanlarına göre Dünya bu şekilde devam ederse arı nüfusu sadece birkaç yıl içinde yok olacak ve arıların kıyameti yaşanacak.

ALBERT EİNSTEİN'İN ARI TEORİSİ

Alman bilim adamı Albert Einstein, "Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır. Arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan, insan olmaz" teorisinde bulunmuştu. Bu teoriye göre arıların yok olması halinde dünyanın da sonunun geleceği ön görülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1