banner2
banner34

Aşıdan sonra Pfizer'dan Covid hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor

Aşıdan sonra Pfizer'dan Covid hapı: Ölüm riskini yüzde 89 azaltıyor
banner45
banner46

Dünyada koronavirüs ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. İlaç şirketleri geliştirdikleri aşıların yanı sıra hap ve burun spreylerine yönelik araştırmalar sürüyor. ABD’li ilaç şirketi Pfizer, hap olarak ürettiği Paxlovid adlı ilaç için Fransa’da araştırma faaliyetleri için ek destek sunma kararı aldı. Şirket, çalışmalar için 5 yıl boyunca 520 milyon Euro tutarından destek sunacak.

Le Parisien gazetesinin manşetlerine taşıdığı haberde, hap formundaki ilacın laboratuvar sonuçlarına yer verildi. Sonuçlara göre, Paxlovid hapının kovid belirtilerinin başlamasından sonraki üç gün boyunca hastaneye yatma ve ölüm riskin yüzde 89 gibi ciddi bir oranla azalttığı belirtildi.

banner37
HAP ÜRETİM HEDEFİ 120 MİLYON KUTU

Pfizer, bu ay sonunda Fransa'da kullanıma sunulması beklenen haptan yıl içinde 120 milyon kutuluk üretim yapmayı hedefliyor. Pfizer CEO'su Albert Bourla, hap üretimi konusunda Fransa'ya güvendiklerini dile getirerek, "Gerçekleştirilen reformlar ülkeyi çok rekabetçi hale getirdi. Ayrıca sağlık teknolojilerindeki bilgi birikimi, yüksek kaliteli bilim insanları ve nitelikli işçilerle Avrupa'nın en iyileri arasında." ifadelerini kullandı.

AB'DE KULLANIM İÇİN BAŞVURU

Öte yandan Pfizer, koronavirüs tedavisi amacıyla geliştirilen ilacın Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kullanımı için geçen hafta onay başvurusu yaptı. 12 yaşından büyük hastaların tedavisi için yapılan başvurunun AB'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı'nın, değerlendirmeye alındığı ve sonucunun birkaç hafta içinde duyurulabileceği aktarıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1