banner2
banner34

Avusturya'da 2 çocuk grip nedeniyle hayatını kaybetti

Avusturya'da 2 çocuk grip nedeniyle hayatını kaybetti
banner45
banner46

Avusturya’da Covid-19’un yanı sıra solunum yolu rahatsızlıklarındaki artış sağlık sisteminde ciddi yoğunluk yaşanmasına yol açarken, Linz kentindeki bir hastanede 2 çocuk grip nedeniyle hayatını kaybetti. Ülkenin 3. büyük hastanesi olarak kabul edilen Linz’deki Kepler Universitäts Klinkum’dan yapılan açıklamada, grip ve benzeri hastalıklar nedeniyle hastanenin doluluk oranının arttığı, bazı hastaların yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü belirtildi. Açıklamada, Covid-19’un yanı sıra grip ve RSV olarak adlandırılan solunum yolu virüsü nedeniyle sağlık sisteminde ciddi yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

Grip ve türevi hastalıkların bazı çocuklarda ağır geçtiği ve farklı hastalıkları tetikleyebildiğine değinilen açıklamada, grip nedeniyle 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, durumu kritik olan 2 çocuğun ise yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi.

Uzmanlar, ebeveynlere çocuklara grip aşısı yaptırmaları tavsiyesinde bulunurken, eczanelerde Kovid-19, influenza ve RSV virüsünü test eden üçlü test imkanı sunulmaya başlandı.

banner37

AVRUPA'DA 3 ÜLKE SALGIN İLAN ETTİ

Belçika, Almanya ve Slovakya artan grip vakaları nedeniyle resmi olarak salgın ilan etmişlerdi.. Belçika, grip vakalarının neredeyse koronavirüs vakalarıyla eşdeğer olduğunu aktardı, "Hastaneye yatırılan grip vakalarının Covid-19 hastalarının sayısını geçmesi çok büyük ihtimal" denilmişti.

Sağlık çalışanları da hastalığa yakalanınca hasta kabuller bir hayli yavaşlamış, birçok hastanede acil olmayan muayeneler ertelenmişti.

Etiketler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1