banner2
banner34

Aynı anda grip ve Covid-19 aşısı olmak güvenli

Aynı anda grip ve Covid-19 aşısı olmak güvenli
banner45

İngiltere'de hem Covid-19 aşısı hem de grip aşısının aynı anda olunması üzerine yeni bir araştırmanın sonuçları yayımlandı. Bristol Üniversitesi'nin ortaya koyduğu araştırmada kişilerin aynı anda hem Covid-19 hem de grip aşısı olmalarının güvenli olduğu açıklandı. Araştırmada, kişilerin her iki aşıyı da olmaları durumunda, üretilen bağışıklık tepkilerinin değişmediği belirtilirken bu durumun hafif ve orta derecede yan etki gösterdiği aktarıldı.

''HER İKİ AŞIYA DA İHTİYAÇ DUYANLAR İÇİN OLUMLU ADIM''

Üç grip aşısı ile birlikte Pfizer-BioNTech ve AstraZeneca’nın Covid-19 aşıları kullanılarak yapılan çalışma ile ilgili konuşan araştırmanın başındaki kişi Rajeka Lazarus, konuya ilişkin şunları söyledi:

banner37
"Bu, her iki aşıya da ihtiyaç duyanlar için daha az randevu anlamına gelebilecek gerçekten olumlu bir adım. Bu çalışmanın sonuçları, değerlendirilmeleri için Ortak Aşılama ve Bağışıklama Komitesi'ne (JCVI) sunuldu ve politika yapıcılara bu önemli aşı programlarının geleceğini planlamada yardımcı olacak."

AYNI GÜNDE İKİ FARKLI KOLA AŞI

Aynı gün içerisinde bir kola Covid-19, diğer kola grip aşısı uygulamasında, ilk gruba birinci turda Covid-19 ve grip aşısı yapılırken, ikinci turda ise plasebo verildi.
Diğer gruba ise aynı gün içerisinde Covid-19 aşısı ve plasebo verilirken, bu gruba ikinci gün grip aşısı yapıldı.

Araştırmanın sonucunda katılımcıların yüzde 97’sinin gelecekte aynı randevu sırasında hem Covid-19 hem de grip aşısı olmaya istekli olacakları vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1