banner2
banner34

Beyaz Çay Tüketmek İçin 8 Neden

Beyaz çay, tıpkı siyah ve yeşil çay gibi Camellia Sinensis bitkisinin yapraklarından elde ediliyor. Peki beyaz çayın faydaları neler? Beyaz çay tüketmeniz için 8 neden...

Beyaz Çay Tüketmek İçin 8 Neden
banner45
banner47

Beyaz çay, yukarıda da belirttiğimiz gibi yeşil çay ve siyah çay ile aynı bitkiden elde ediliyor. Bu çaylar arasındaki fark ise yapraklarının işleniş biçiminden kaynaklanıyor. Aynı bitkiden elde edilse de bu çayların tadları birbirinden oldukça farklı ve hepsi de birbirinden faydalı.

Beyaz çay, tarihi çok eski olan ve Çin'e dayanan bir çay türüdür. Sayısız faydası sebebiyle yabancı ülkelerden gizli tutulan ve o dönemlerde sadece imparator ailesine sunulan beyaz çay, günümüzde de hala en az üretilen çaylardan biri. Peki tarihi çok uzun yıllara dayanan beyaz çayın vücudumuza ne gibi faydaları var? 

Beyaz çay tüketmek için 8 neden

1. Beyaz çay, vücudu kalp hastalıklarından koruyor. Yapılan araştırmalar, düzenli şekilde tüketilen beyaz çayın, kötü huylu olarak bilinen LDL kolesterolü iyileştirdiğini ortaya koydu. Bir başka araştırma ise yine düzenli tüketilen bu çayın kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürdüğünü söylüyor.

2. Beyaz çay, kateşinler bakımından bir hayli zengindir. Bu da vücudumuzdaki zararlı serbest radikallerin atılmasına yardımcı oluyor ve kansere yakalanma riskini azaltıyor. 

3. İçeriğindeki kateşin, florür ve tanen sayesinde ağız sağlığını koruyor. Bakteri plaklarını önlüyor, dişlerde çürük oluşumunun önüne geçiyor.

banner37
4. Beyaz çay, yağ yakımını hızlandırmasının yanı sıra yeni yağ hücrelerinin oluşmasına da engel oluyor.

5. Kanser, son dönemlerde oldukça yaygın bir hastalık haline geldi. Günümüzde en önemli ölüm nedenlerinin başında kanser geliyor. Beyaz çay ise zengin içeriği sayesinde özellikle kolon ve akciğer kanseri ile savaşıyor. 

6. Beyaz çay, özellikle 50 yaş ve üzerinde meydana gelen osteoporoz hastalığından da koruyor. Kemikleri güçlendiren bu çay, osteoporoza neden olan hücreleri durdurmaya yardımcı oluyor.

7. Cildi dışarıdan olduğu kadar içeriden de korumalıyız. Ancak bu şekilde yaşlanma belirtilerini azaltabiliriz. Beyaz çay da cildi korumanın mükemmel yollarından biridir. Beyaz çay, ciltte kolajen dengesini sağlıyor. Bu öayı günlük beslenme listenize eklemek için bir sebep daha!

8. İnsülin seviyesini ve kan şekerini dengeliyor. Bu özelliği ile şeker hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde önemli bir rol oynuyor. 

Beyaz çay nasıl hazırlanır?

Beyaz çayın yapımı, diğer bitki çayları gibi oldukça basittir. Ancak burada önemli olan nokta beyaz çayı kaynatmamaya dikkat etmektir. Demleme yöntemi uygulamalısınız. Kaynamış suya çay yapraklarını ilave edin ve4-5 dakika bekleyin. Beyaz çayı her gün düzenli bir şekilde içmeye başlamadan önce bir uzmandan onay almayı da ihmal etmeyin.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1