banner2
banner34

Çoğu vitamin ve mineral takviyesinin faydası yok

Toronto Üniversitesi St. Michael’s Hastanesi’nden araştırmacıların yürüttüğü araştırmada, sıklıkla kullanılan vitamin ve mineral desteklerin sağlık açısından bir yararı veya zararı olmadığı ortaya kondu.

Çoğu vitamin ve mineral takviyesinin faydası yok
banner45
banner46

banner37
Journal of the American College of Cardiology dergisinde yer alan derlemede, mevcut veriler ve rastgele kontrol denemelerinden oluşan bir inceleme yayınlandı. 2012 Ocak ve Ekim 2017 Ekim arasında yer alan multivitamin, vitamin D,kalsiyum ve vitamin C takviyeleri incelendiğinde, kardiyovasküler hastalıkları, kalp krizini, inmeyi veya prematüre ölümünü engelleme hiçbir fayda veya ilave risk barındırmadığını gösterdi.

“Herkesin kullandığı bu takviyeleri incelediğimizde çok az pozitif etkileri olduğunu görünce oldukça çok şaşırdık. Yaptığımız incelemede multivitamin, vitamin D,kalsiyum veya vitamin C kullanımının ekstra bir yararı olmadığı görüldü,” diyor Dr. David Jenkins. Ayrıca araştırmada sadece folik asit veya folik asit ile B vitamin takviyesi alımının kardiyovasküler hastalığı ve inme riskini azalttığı bulundu.

Aynı zamanda niasin ve antioksidanların herhangi bir sebepten dolayı ölüm riskini arttırmada çok küçük bir etkisi olduğunu gösterdi. “Bu bulgular ışığında insanların daha bilinçli  takviye alması, eksikliği durumunda  vitamin ve mineralleri doktor tavsiyesinde alması güvence altına alınabilir,” diyor Dr. Jenkins.

Araştırmacılar A, B1, B2, B3 (niacin), B6, B9 (folic acid), C, D ,E,karoten,kalsiyum,demir,çinko,magnezyum ve selenyum takviyelerini inceledi. Araştırmacılar en iyi vitamin ve mineral kaynağının sebze,meyve ve kuruyemiş gibi doğal kaynaklar olduğunu belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2018, 07:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1